Detroit, ‘Toplum inşacısı olarak kadın’ konulu panele ev sahipliği yaptı

Detroit, ‘Toplum inşacısı olarak kadın’ konulu panele ev sahipliği yaptı

Michigan Niagara Vakfı tarafından  organize edilen ‘Toplum İnşacısı Olarak Kadın’ konulu panale Michigan eyaletinden tanınmış kadın simalar katıldı.  Hamtramck Şehri Belediye Başkanı Karen Majewski, Eastern Michigan Üniversitesi’nden Prof. Phyllis A.Clemens Noda ve Şili fahri konsolosu Marile Griffor panelist olarak programda yer aldılar. Programın sunuculuğunu Wayne State Üniversitesi öğretim üyesi Jennifer Ward-Batts  yaptı.


01dkp3Hamtramck Şehri Belediye Başkanı Karen Majewski, belediye başkanı olma gibi bir hayalinin olmadığını ancak toplumdaki ihtiyacın onun bu kararı vermesinde etkili olduğunu belirtti. Kadın olmasının belediye başkanlığı görevini ifa ederken bir takım zorlukları da beraberinde getirdiğine değinen Majewski, işindeki başarı sırrını vazgeçmemesine ve azimli olmasına bağladı. Majewski konuşmasında, en önemli görevlerinin gelecek nesillerin kendilerini daha güçlü ve umutlu  hissedebilecekleri, yaşanabilir bir toplum inşa etmek olduğunun altını çizdi.


Eastern Michigan Üniversitesi’nden Prof. Phyllis A.Clemens Noda, iş hayatına başladığı dönemde yaşadığı zorlukları tecrübeleriyle açıkladı ve geleceği inşa edecek olan gençlere her zaman dürüstlük ve doğruluktan ayrılmamaları tavsiyesinde bulundu. İnsanların kültürel geçmişlerini unutmamaları gerektiğinin altını da çizen Dr. Noda, “Nereden geldiğinizi bilmezseniz, nereye gideceğinizi de bilmeniz mümkün değildir” sözünü katılımcılara hatırlattı. Yaşamı boyunca babasının kendisine daima rol model olduğunu belirten Dr. Noda, ondan insanları sevmeyi, ve kültürü, dini, dili farklı da olsa her insana saygı ve hoşgörüyle yaklaşmayı öğrendiğini  belirtti.


01dkp1Panelistlerden Şili fahri konsolosu Marile Griffor ise zaman zaman kültürel farklılıklardan kaynaklanan zorluklar yaşanılıyor olsa da, başarının önündeki en büyük engelin insanın yine kendisi olduğunu belirtti. Konuşmasında hoşgörü ve cesaretin önemine de vurgu yapan Griffor, dünyanın farklı ülkelerinde yaşamış biri olarak hoşgörünün hayatında önemli bir rolü olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda kişisel bir hatırasını paylaşan Griffor, Türkleri davet edildiği bir  Ramazan iftarı sayesinde tanıdığını ve iftar yemeğine davet edilmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi.


Programın ardından görüşlerini paylaşan Detroit Uluslararası Ziyaretçiler Konsolosluğu müdürü Marian Reich ve Wayne State Üniversitesi Barış Merkezi başkanı Alvin Saperstein, panelist olarak seçilmiş olan bayanların sahip oldukları enerji ve tecrübeden etkilendiklerini, birikimlerini paylaşmakta gösterdikleri pozitif dinamizme hayran kaldıklarını belirttiler. Niagara Vakfı’nın düzenlemiş olduğu panelin beklentilerini aştığını ve bu tür programların artarak devam etmesini ümit ettiklerini vurguladılar.


01dkpPaneli ilgiyle takip eden Japonya Başkonsolos yardımcısı Midori Takeuchi, panelistlerin paylaştıklarını ilgi çekici ve aydınlatıcı bulduğunu dile getirdi. Panelist bayanların özgeçmişlerine önem verilmiş olmasına memnun olduğunu belirten Takeuchi, daha önce bir kaç kez bir arada bulunmalarına rağmen Şili konsolosunun bu kadar çarpıcı bir hayat tecrübesi olduğunu bu güne kadar bilmediğini sözlerine ekledi.

 

Programın moderatörlüğünü üstlenen Rochester College öğretim üyesi Sara Barton, panelist bayanların seçimi konusunda Niagara vakfını tebrik etti. Barton,programdan önce panelistlerle birlikte geleneksel Türk ikramlarının eşliğinde sohbet etmenin oluşturduğu sıcak ortamın da panele olumlu bir şekilde yansıdığının altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.