CTAA’den Türk öğrenciler ile Washington D.C’ye çıkarma

CTAA’den Türk öğrenciler ile Washington D.C’ye çıkarma

2010 yılında New York’ta çatı organizasyon olarak kurulan Türki Amerikan Dernekleri Konseyi çalışmaları ile Türk Amerikan Toplumuna hizmet etmeye devam ediyor.

 

Türki Amerikan Dernekleri Konseyi(CTAA) Washington D.C’ye 100 öğrenci ile birlikte iki günlük gezi düzenledi.

 

Öğrenciler 21-22 Mayıs tarihlerinde Amerikan Temsilciler Meclisini ve Senatoyu görüşmelerin yapıldığı anda ziyaret edip yapılan çalışmaları yerinde görme şansı elde ettiler. Meclis gezisinin ardından öğrenciler Amerikan Senatosundan Chris Murphy(Connecticut) ve Amerikan Temsilciler Meclisinden Joe Courtney(Connecticut), Bill Pascrell(New Jersey), Rodney Frelinghuysen(New Jersey) , Yvette Clarke(New York) ile görüşmeler yapıp son zamanlarda Amerika’nın gündeminde olan göçmenlik, silah kontrolü başta olmak üzere bir çok konu hakkında sorular sordular. Kongre üyeleri ile yapılan görüşmelerde öğrencilerin dikkati gözden kaçmadı.Yvette Clarke

 

Yapılan ziyaretlerin ardından program, Amerika’da 6 Türki federasyonun çatı organizasyonu konumunda bulunan TAA(Türki Amerikan Birliği) de Başkan Faruk Taban’ ın “Türk-Amerikan Toplumunun Geleceği” adlı sunumu ile son buldu. Başkan Taban Türk Amerikan toplumunun her zamankinden daha güçlü ve aktif olduğunu ifade ederek CTAA’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

 CTAA başkanı Furkan Koşar da, Türk öğrencilerin Türk-Amerikan Toplumunun geleceği olduğunu ve onlar için ellerinden gelen herşeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Koşar, bu tur gezilerin genç Türk-Amerikalılar için yeni ufuklar ve yeni hedefler açacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.