Cleveland’da ‘Türk Kahve Gecesi’

Cleveland’da ‘Türk Kahve Gecesi’

Cleveland Türk-Amerikan Derneği (TASO) aylık olarak düzenlediği geleneksel ‘Türk Kahve Gecesi’nde geleneksel Ebru sanatını tanıttı.

Programda Ebru sanatının tarihiyle ilgili bilgi verildi. Sinevizyon gösterisinin ardından yapılan Ebru gösterisiyle izleyiciler bu sanatın her aşamasını görme fırsatı buldu. Programa katılan Cleveland Art Müzesi’nden Diana Choll ve Kent State Üniversitesi’nden moda tasarım bölümü öğretim görevlisi William C.Perrine,  Ebru yapımına büyük ilgi gösterdi. William Perrine  şaşkınlıklarını dile getirek suyun üzerine yazılan motiflere hayran kaldıgını  özellikle  lale desenini  cok beğendiğini söyledi. Yaptıkları ebruyu saklayacaklarını belirten Perrine, bu sanatı öğrenmek için gönüllü olduğunu dile getirdi.

 

IMG-20140112-WA0003

Kendilerine unutulmaz bir gece sunan TASO gönüllülerine hizmetlerinden dolayı teşekkür eden katılımcılar, Türk kültürünün Amerika’ya çok güzel bir renk kattığını vurguladı.

 

Program sonrası Türk mutfağından  hazırlanan yemek ikramlarıyla birlikte Türk çayı da ikram edildi. Programın bitmesine rağmen katılımcılar uzun süre salonda kalarak sohbet ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.