Cleveland Türk Kültür Merkezi’nde dünya kadınlar günü kutlandı

Cleveland Türk Kültür Merkezi’nde dünya kadınlar günü kutlandı

Geçtiğimiz haftasonu Cleveland faaliyet gösteren Türk Amerikan Kültür Merkezi’nde (TASO), dünya kadınlar günü, şehrin ileri gelen başarılı bayanlarının konuşmalarıyla kutlandı.     01clevelandCleveland State Üniversitesi, Konuşma Akustiği ve Algı Direktörü Araştırma Laboratuvarı Doçenti Dr. Amee Shah, Rusya Konsolosu Laurel Tombazzi ve Cuyahoga County Halk Kütüphanesi Yetişkin Hizmetleri Müdürü Fatima Perkins’in panel konuşamacıları olarak ağırlandığı programda bölgenin önde gelen kadınları küreselleşme konusunu tartıştı.

Yakalaşık 50 kadar Türk ve Amerikalı davetli’nin yer aldığı panel’in konusu, kadınların küreselleşmedeki rolü ve önemi idi.

Üç konuşmacının yer aldığı panel’de günümüz de kadınların iş ve aile dünyasında büyük rol oynadıklarına dikkat çekildi. Ayrıca, önümüzdeki yılarda da bu rolün sorumluklularının artarak en önemli destekçilerinin aile ve sivil toplum kuruluşlarının olacağının altı çizildi.

Panelistler, Amerika’daki aile yapısının küreselleşmeden hem olumlu hem de olumsuz yönlerden etki yaptığını belirtti. Küreselleşmenin olumsuz etkileri olarak teknolojik cihazların tüm aile fertlerinin arasındaki mesafeyi açtığı üzerinde duruldu. Bu sebepten çocuklarını takip konusunda ailelerin zorlandığı da belirtildi. Bununla beraber küreselleşmenin olumlu etkileri olarak da birbirlerinden uzakta yaşayan aile üyeleri de artık kolayca istedikleri an konuşabildiklerini söylediler.

Panel’in kapanış konuşmasını Cleveland Eyelet Millet Vekili Nicki Antonio yaptı. Kendisinin de aynı zamanda eski bir kadın kuruluşunun liderini olduğunu belirten Antonio, Türklere ve katılımcılara böyle bir programı gerçekleştirdikleri için teşekkürlerini illetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.