Chicagolu çocuklar Kutlu Doğum Fuarı ile Peygamberimizi(SAV) anlattı

Chicagolu çocuklar Kutlu Doğum Fuarı ile Peygamberimizi(SAV) anlattı

Chicago Türk American toplumu (TASC) Haftasonu Okulu tarafından  geçtiğimiz haftalarda Kutlu Doğum ayı münasebeti ile ‘Kutlu Doğum Fuarı’ düzenlendi.


Fuar öncesi bir ay boyunca öğrencilerle yarışmalar yapıldı. Yarışmalar anaokulu ile beşinci sınıf arasındaki çocuklar arasında gerçekleşti. Yarışmalardan ilki, ‘Peygamber Efendimiz’e Salavat’ yarışması idi. En çok salavat çeken öğrenciler dereceye girdi. İkincisi yarışma ise ‘Sünnet Yarışması’ oldu. Belirlenen yedi sünneti en çok yapan öğrenci birinci seçildi. Üçüncüsü ise  ‘Efendime Mektup’ yarışması idi. Çocuklardan kendi el yazıları ile Efendimiz’e (SAV) duygu ve düşüncelerini mektup ile en güzel ifade edenler dereceye girdi. Anasınıfı öğrencileri arasında, “Efendimi en çok ben seviyorum” adlı resim yarışması yapıldı. IMG 6761


Ve son olarak “Kutlu Doğum Fuarı” gerçekleştirildi. Fuara hazırlık aşamasında öğrencilere guruplar halinde farklı konular verilerek, verilen konular hakkında bilgi toplmaları için bir kaç hafta süre verildi. Oluşan oniki guruba da birer vekil anne seçildi. Öğrenciler, grup anneleri ve öğretmenleri ile birlikte kendi konuları ile ilgili pano hazırladı. Fuara katılan tüm öğrencilerin sadece kendi konularını değil efendimiz ile ilgili 12 konuyu da öğrenmesi amaçlandı. Ayrıca Öğrencilerin Türkçe anlatım kabiliyetini kazanmaları sağlandı. Hazırlanan panolar jüriler tarafından değerlendirilerek üç ayrı dalda, sunum, Türkçe ve din bilgisi dahilinde çocuklara puan verildi. Öğrencilerin seviyeleri farklı olduğu için sınıflara göre birinci, ikinci ve üçüncüler seçildi.


Kutlu doğum ayı münasebeti ile yapılan bu beş yarışmanın ödülleri düzenlenen ödül töreni ile tüm öğrencilere hediyeleri takdim edildi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.