Chicago’da Türk, Boşnak ve Arnavut toplumlarının temsilcileri TASC iftarında buluştu

Chicago’da Türk, Boşnak ve Arnavut toplumlarının temsilcileri TASC iftarında buluştu

Chicago Türk Amerikan Derneği (TASC), Mount Prospect’te bulunan merkezinde düzenlediği iki ayrı iftar yemeğiyle Balkan asıllı Amerikalıları bir araya getirdi. Progamalara toplam beş yüze yakın davetli katıldı. Her iki programın yemekleri TASC gönüllüsü bayanlar tarafından yapıldı. Boşnak asıllı Amerikalıların buluştuğu iftar yemeğinde tatlılar Boşnak bayanlar getirildi. Arnavutluk iftarına ise misafirler meşhur Arnavut böreğiyle katkıda bulundu.

arnavutluk iftar

Akşam ezanıyla başlayan iftar yemeklerinde duygusal anlar yaşandı. Uzun yıllardır Chicago’da yaşayan Arnavut asıllı Nasır Dede, “Bu ülkeye ilk geldiğimiz yıllarda bayramlar hiç bayrama benzemiyordu. Toplam belki en fazla üç, beş aileydik. Kendi aramızda küçük bir kutlama yapıyorduk, bitiyordu.” dedi. Balkan toplumlarını bir araya getiren iftar yemekleri sayesinde kendilerini vatanlarında hissettiklerini söyleyen Dede, “Şimdi artık kalabalığız. Bayramlar, iftarlar çok daha lezzetli geçiyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından geç saatlere kadar çay sohbetine devam eden Türk, Arnavut ve Boşnak toplumu temsilcileri TASC yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.