Chicago’da Kurban Bayramı farklı milletleri bir araya getirdi

Chicago’da Kurban Bayramı farklı milletleri bir araya getirdi

Chicago’da yaşayan Müslümanlar bir Kurban Bayramı’nı daha Turkuaz Kültür Merkezi’nin çatısı altında kutladı.

Illinois eyaletinde 1997 yılından beri faaliyet gösteren Türk Amerikan Toplumu’nun (Turkish American Society – TAS) geçtiğimiz yıllarda açılan yeni binası Turkuaz Kültür Merkezi, bu bayramda Türklerin yanısıra, Türki Cumhuriyetler, Pakistan, Hindistan, Irak ve Mısır gibi ülkelerden de çok sayıda müslümana ev sahipliği yaptı.

Bayram namazının ardından kahvaltıyla devam eden bayram programına binin üzerinde davetli katıldı. Turkuaz Kültür Merkezi’nin yöneticisi Mustafa Yazıcı, ayram hazırlıklarına 5 gün öncesinden gönüllülerden oluşan bir ekiple başladıklarını belirtti. Yazıcı, bayram kahvaltısının ise yine gönüllü insanların yaptığı bağışlarla finanse edildiğini ifade etti.

Her zaman olduğu gibi bu bayramda da çocuklar unutulmadı. Pamuk şekeri ve patlamış mısır ikramlarıyla neşelenen çocuklar, bir yandan da el öperek harçlık topladı. TAS bünyesindeki Haftasonu Okulu’nun yaptığı organizasyon ile, bayramın ikinci günü, öğrenciler çevredeki ailelere bayram ziyareti yaptı.

KESİLEN KURBANLAR CİVAR SEMTLERDE YARDIMLAŞMANIN KAPISINI ARALAYACAK

Turkuaz Kültür Merkezi yöneticisi Mustafa Yazıcı, kesilen kurbanların çevre semtlerdeki ihtiyaç sahiplerine de dağıtılacağını söyledi. Yazıcı ayrıca, evsiz insanlara da önümüzdeki günlerde kurban etleriyle bir yemek verileceğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.