Chicago üniversitelerinde Türkiye müfredatı

Chicago üniversitelerinde Türkiye müfredatı

Chicago’da başarılı diyalog faaliyetleriyle adından söz ettiren Niagara Vakfı, üniversite hocalarına yönelik olarak düzenlediği ‘Türkiye Araştırma Seminerleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirdi. Bir tam gün süren programa 30 kadar öğretim üyesi katıldı. Programda Osmanlı Tarihi, Türkiye’de Sosyo Kültürel Hayat, Türkiye’de Dindarlık gibi konuların yanı sıra geçtiğimiz yıl program aracılığıyla Türkiye’ye giden katılımcıların deneyimleri de katılımcılarla paylaşıldı.

 

Seminere katılan akademisyenler, çalıştıkları üniversitelerden geçerli krediyi alabilmek için seminer sonrasında düzenlenecek olan Türkiye gezisine katılacak. Niagara Vakfı, Türkiye Araştırma Semineri’ni şehirdeki akademisyenlerin talebi üzerine üç yıl önce başlattı. Çalıştay’a katılan akademisyenler programa kabul alabilmek için, Niagara Vakfı’na başvuruda bulunuyorlar. Kabul edilen akademisyenlere dokuz günlük Türkiye gezisi imkanı sunuluyor. Program kapsamında üniversite hocaları, dokuz gün boyunca Türkiye’de Türkiye hakkında bilgi alıp gözlem yapıyor. Sabahları derse katılan akademisyenler, öğleden sonra öğrendiklerini pratiğe dökme imkanı buluyor. Gezi bitiminde ise Türkiye’de incelenen konular, üniversitedeki ders programlarına ekleniyor. 

 

Niagara Vakfı tarafından düzenlenen bu seminerler sonucunda şu an on farklı üniversitede toplam on altı ayrı alan mevcut. Bu derslerde Türkiye’nin siyasi, tarihi, kültürel, sosyal hayat ve dini zenginliğini konu alan dersler veriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.