CATA Chamber’dan ‘sağlık ve sigorta’ semineri

CATA Chamber’dan ‘sağlık ve sigorta’ semineri

Batı Amerika’nın en büyük ve etkin iş adamları derneklerinden biri olan California Türk-Amerikan Ticaret Odası (CATA-Chamber) ABD de yaşayan Türk vatandaşlarını bilgilendirme seminelerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu  yaklaşık 200 kişinin katılımıyla Orange County Hilton otelinde gerçekleştirilen son seminerin konusu Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sistemi, Yurtdışı  Emeklilik ve Özel  Sağlık Sigortaları oldu.

Küçük bir resepsiyonla başlayan programın açılış konuşmasını CATA Chamber Genel Sekreteri Kubilay Dikyurt yaptı. İki oturum halinde düzenlenen seminerde, ‘Türkiye’de Sosyal Güvenlik  Sistemi ve Yurtdışı Emeklilik’ konuları Sosyal Güvenlik Uzmanı Nuri Sansarlıoğlu tarafından anlatıldı. Katılımcılar Sansarlıoğlu’na Türkiye’de emeklilik işlemlerine hiç başlamamış olanların durumu, yurtdışında çalışmayan başyanların konumu, farklı sosyal güvenlik sistemlerinden geçis durumları ve çifte emeklilik alanında sorular yöneltti. Sansarlıoğlu ayrıca Bireysel Emeklilik Sistemleri (BES) konusunda da katılımcılara bilgi verildi.

Türkiye’deki sağlık sistemini tanıtmak üzere kurulan Turkish-American Health Tourism Association (TAHTAS) Derneği Başkanı Selman Nalçakan ise ikinci oturumda hem Türkiye’yi hem de Amerika’yı kapsayan sağlık sigortalarını anlattı. Amerika’yı da kapsayan en ucuz sağlık sigortası için yapılması gerek ödemek miktarından ailece yapılacak olan sağlık sigortası yaptırmanın avantajına kadar bir çok farklı konuda katılımcıları bilgilendiren Nalçakan, salondan çok sayıda soru aldı.

Katılımcılar arasında kurayla belirlenen  5 kişiye Türkiye’de Full Check-Up, 1 kişiye Sosyal Güvenlik Tarama Raporu ve 1 kişiye de Kaligrafi Tablo hediye edilirken program sonunda konuşmacılara CATA Chamber Başkanı Remzi Öten ve Los Angeles Ticari Ateşesi Gürkan Süzer tarafından birer teşekkür belgelesi takdim edildi. Programa katılan Türk ve Ermeni toplumu üyeleri Cata-Chamber yetkililerine bu aydınlatıcı program dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.