Büyük Ahıska buluşması Dayton’da gerçekleşti

Büyük Ahıska buluşması Dayton’da gerçekleşti

Dostluk ve kardeşlik programı için Ahıskalılar Dayton’da bir araya geldi.


Ahıskalılar Ohio’nun Dayton şehrinde bir araya geldi.  Chicago, Houston, Louisville, St.Louis şehirlerinde yaşayan Ahıskalılar dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için Dayton’da faaliyet gösteren  Amerika Ahıska Türk Derneği(AATS)’nde buluştu. Ayrıca bu anlamlı geceye Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den gelen Ahıskalılar iştirak etti.

Amerika Ahıska Türk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Cumali Habibov, “Kardeşlerimizin ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti.” diye konuştu. Amerika’nın değişik yerlerinden ve yurtdışında yaşayan Ahıskalıların merkezlerine akın ettiğini belirten Habibov, buluşmalarının düzenli bir şekilde devam edeceğini söyledi.


Tüm Ahıskalılar Derneği (TASIYAD)  Başkanı Habibullah Mursel, “Birincisi düzenlenen Uluslararası Ahıska Konferansı için gelmiştik. Bu büyük buluşma bizim için çok anlamlı oldu. Kendi değerlerimizi koruyabilmek için bir araya gelmek çok önemli.” dedi. Müzik ve yerel dansların sergilenmesi geceye renk katti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı program akşam yemeğinin ardından sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.