Boston’da ‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’

Boston’da ‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’

Barış Adacıkları kurumu Massachusetts şubesinin düzenlediği geleneksel “Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni” programının altıncısı Boston Westen Otel’de gerçekleştirildi.

Gecenin açılış konuşmasını  Barış Adacıkları kurumu Massachusetts’in yöneticisi Hasan Mahmut Yıldız yaptı. Programa iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri milletvekilleri, belediye başkanının  yanı sıra eğitim, medya ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan iki yüz seçkin konuk katıldı.

Gecenin onur konuğu ve aynı zamanda ana konuşmacısı olan ‘Teksas Sivil Haklar’ projesi yöneticisi Prof. Jim C. Harrington, yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi’ni anlattı.

Harrington konuşmasında gezdiği yerlerde ziyaret etmiş olduğu Hizmet Hareketi’nin kurumlarından bahsetti.

Ödül töreninde müzisyenler Maja Majumder ve Jonathan Eldridge piyano eşliğinde Barış’ın Renkleri adlı albümden sözleri Fethullah Gülen’e ait “Rise Up” ve “The Pure Path”i söyledi .

Kaligrafi sanatçısı Aydın Çayır’ın yapmış olduğu kaligrafi gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

Programın ikinci kısmında verilen ödüllerden biri olan Topluma Hizmet Ödülü`ne bu yıl Boston İtfaiye Müdürlüğü layık görüldü. Ödül geçen yıl Boston merkezde çıkan büyük bir yangını söndürmeye gidip yangında yanarak vefat eden itfaiyeciler anısına verildi.

Ödülü Boston itfaiyecileri adına Boston İtfaiye Müdürü Joseph E.Finn aldı. Finn yaptığı konuşmasında çok duygulandığını ifade etti. Finn’in konuşması katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Ödüllerden ikincisi olan İnsanlığa Katkı Ödülü’nün bu yılki sahibi MIT Üniversitesi’nden Prof.Pawam Sinha oldu. Sinha’ya ödülünü Barış Adacıkları kurumu Dinlerarası Diyalog Bölümü Yöneticisi Ertuğrul Cansızoğ verdi.

Ödüllerde bir diğeri olan Liderlik Ödülü bu yıl Massachusetts Meclis Başkanı Robert  A. DeLeo’ya verildi. DeLeo ödülünü Boston Türk Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Çorlu’nun elinden aldı.

Toplu çekilen fotoğraflarla program sona erdi.

Write a comment

1 Comment

  1. Ahmet January 5, 23:22

    Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Only registered users can comment.