Boşnaklar cami iftarında bir araya geliyor

Boşnaklar cami iftarında bir araya geliyor

New Jersey eyaletinin kuzeydoğu bölgesinde yaşayan Boşnaklar, Ramazan ayı boyunca her gün iftarı Elmwood Park’ta bulunan Boşnak-Amerikan Toplum Merkezi’nde (BACC) birlikte yapıyor.

Bosnalı Müslümanlar her gün evlerinde yaptıkları yemekleri BACC’ye taşıyarak iftara katkıda bulunuyor.

bosnak iftari1Yaklaşık iki yıldır Elmwood Park’ta hizmet veren BACC’de imamlık yapan Cemal Crnkic, iftar programlarına ek olarak merkezde her gün mukabele okunup teravih namazı kılındığını söyledi.

Crnkic, Ramazan ayında ailelerle birlikte iftar yapmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Aileler gönüllü olarak her gün evde yaptıkları yemekleri BACC’ye getiriyor. Sadece Boşnaklar değil, birçok farklı ülkeden Müslüman da iftara geliyor. İnsanların bu mübarek ayda bir araya gelip iftar yapması çok önemli. Bu konuda bize destekte bulunan bütün ailelere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Crnkic, özellikle Kadir Gecesi’nde çok sayıda insanın camiye gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

BACC Başkanı Muhamed Pjetrovic ise Boşnak toplumu olarak Ramazan ayını birlikte geçirmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Pjetrovic, sadece Boşnakları değil, farklı milletlerin temsilcilerini de merkezde ağırladıklarını söyledi. Ayrıca, camide hergün iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.