Bölge başsavcısından Irvine Kültür Merkezi’ne ziyaret

Bölge başsavcısından Irvine Kültür Merkezi’ne ziyaret

California eyaleti Orange County Bölge Başsavcısı Tony Rackauckas Pacifica Enstitüsü’ne bağlı Irvine Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek katılımcılara çalışmaları hakkında bilgi verdi.

3 milyonu aşkın nüfusa sahip Orange County Bölgesi’nin Başsavcısı olan Tony Rackaukas konuşmasına savcılığın tarihçesi ve yaptıkları çalışmalar hakkında özet bilgiler vererek başladı. Suçluları bulmada kullandıkları DNA veritabanının nasıl kurulduğuna dair bilgiler veren Rackaukas, yıllar geçse de suçluyu bulacak imkanlara sahip olduklarını dile getirdi.

İnsan ticaretinden bahseden Rackaukas, kaçırılan insanların nasıl köleleştirilerildiğini ve kötü amaçlar için kullanıldığını da değinen Rackaukas, bu konu ile ilgili kurmuş oldukları özel birim ve başlatmış oldukları projeleri sunum halinde gelen izleyicilere aktardı.

Orange County bölgesinde 715 farklı çete ve yaklaşık 15 bin çete üyesinin olduğunu söyleyen Rackaukas, çetelere karşı vermiş oldukları mücadeleden örnekler sundu. Çeteye katılımları azaltmak amacıyla aileler ve yerel organizasyonlar ile sıkı işbirliği içerisinde olduklarını ve okullardaki devamsızlıkları takip ederek çetelere katılımları büyük oranda azalttıklarını belirten Rackaukas herkesin örnek aldığı spor dünyasındaki tanınmış simaları da spor müsabakaları öncesi gençleri bilinçlendirecek konuşmalar yaptırarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.  

Konuşmasını soru-cevap bölümü ile tamamlayan Başsavcı Tony Rackauckas, 2013 yılında savcılık olarak yaptıkları çalışmaları içeren kitapçığı katılımcılara takdim etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.