BM Türkiye Daimi Temsilciliği, İslam ülkeleri büyükelçilerine iftar verdi

BM Türkiye Daimi Temsilciliği, İslam ülkeleri büyükelçilerine iftar verdi

Birleşmiş Milletler (BM) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcilisi Büyükelçi Halit Çevik, Birleşmiş Milletler’de görev yapan İslam ülkeleri Büyükelçi ve temsilcilerine iftar yemeği verdi.

İftar sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Halit Çevik, Ramazan ayında, özellikle İslam ülkelerinde yaşanan çatışmalara ve çekilen acılara dikkat çekerek, bu dönemde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Çevik, “Umuyorum, sadece İslam ülkelerinde değil, dünyanın her yerinde barış ve huzurun hakim olduğu Ramazan ayları görürüz.” dedi.3

 

Daimi Temsilci Çevik’in ardından söz alan Kazakistan Daimi Temsilcisi Bayan Birganim Aitimova, Türk Misyonu’na iftar yemeği organizasyonundan dolayı teşekkür etti. Aitimova konuşmasında, “Ramazan’da yapılan bu tür iftar organizasyonları hangi milletten olursa olsun insanların bir araya gelmesine vesile oluyor, dostluk ve kardeşlikleri tazeliyor. Bu vesile ile ben de tüm Müslümanların Ramazanını kutluyor ve Ramazan sonrasında da bu dostluk ve birliğin devam etmesini diliyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Water Club Restoran’da verilen iftara yemeğine, aralarında Mısır, Suudi Arabistan, Filistin Devleti, İran, Pakistan, Maldivler, Kazakistan, Türkmenistan, Mali, Özbekistan, Nijerya, Fas, Libya, Cibuti gibi ülkelerin Daimi Temsilcileri ile İİT BM Daimi Gözlemcisi Büyükelçi Ufuk Gökçen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti BM Temsilcisi Mehmet Dana’nın da yer aldığı yaklaşık 40 kişi katıldı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.