BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Apakan,Türk toplumuna veda etti

BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Apakan,Türk toplumuna veda etti

Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan New York’ta bulunan Türk toplumu ile vedalaştı.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen tarafından Türk Evi’nde onuruna verilen veda resepsiyonuna katılan Büyükelçi Apakan duygusal bir konuşma yaparak gurbette yaşayan bütün Türk vatandaşlarının dayanışma içinde birlikte hareket etmesini temenni etti.

3 yıldır görev yaptığı BM görevi ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Büyükelçi Apakan Türkiye’nin BM nezdinde sadece siyasi olarak değil yaşlılar, engelliler, kız çocukları ve deprem, iklim gibi doğal afet konularında tüm ülkeleri ilgilendiren konularda da sorumluluk  taşıdığını söyledi. New York’a 3 yıllık bir görev için geldiğini hatırlatan Büyükelçi Apakan “Üzülerek aranızdan ayrılıyorum”şeklinde duygusal bir konuşma yaptı. Resepsiyona katılan BM Daimi Eski Temsilcisi  Ümit Pamir’e özellikle teşekkür eden Büyükelçi Apakan “ Sayın Pamir’e şükran borcum var. Mesleki birçok konuda kendisini örnek bir diplomat olarak gördüm. Daha önce benim amirliğimi yapan birisinin veda resepsiyona katılması beni çok mutlu etti.”şeklinde konuştu.photo-1

Bir ağabey olarak gördüğü Apakan beyi uğurlamak için bir araya geldiklerini belirten Başkonsolos Bilgen “ Bugun Sayın Apakan’dan ayrılıyoruz. Kendisi ile çalışmak bizim için büyük bir onurdu.”şeklinde kısa  bir konuşma yaptı. Resepsiyona katılan bazı davetliler  günün anısına Büyükelçi Apakan’a birer plaket hediye etti.

Apakan’dan boşalan göreve ise Büyükelçi Halit Çevik atandı. Büyükelçi Çevik’in Salı günü göreve başlaması bekleniyor.

Veda resepsiyonuna Emekli Büyükelçi Ümit Pamir, Büyükelçi Ufuk Gökçen, BM Kıbrıs Daimi Temsilcisi Hilmi Akil ve New York’ta bulunan çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.