Birleşmiş Milletler’de Türk Salonu açıldı

Birleşmiş Milletler’de Türk Salonu açıldı

TC. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Türk Salonu açılışı dolayısıyla  17 Mayıs 2013, Cuma günü düzenlenen resepsiyonda ev sahipliği yaptı.

 

Açılışını TC. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı yeni Türk bölümü, Güvenlik Konseyi Odası girişinde, daha önceden Güney Salonu (South Launch) diye bilinen bölümde yer alıyor.

 

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi Kompleksinde 2008’den beri baş ana plan (capital master plan) adı altında kapsamlı bir yenileme sürüyor.

 

Türkiye’nin, BM’e Ekim 2009’da, Güvenlik Konseyi Odası girişinde “Güney Salonu” olarak bilinen alanı yenilemek niyetini iletmesiyle yenileme çalışmaları 2010 yılında başladı. Türk kültürünü çeşitli koleksiyon ve tasarımlarla gösteren “Türk Salonu” Nisan 2013 yılında tamamlandı.

 

Kadeş Antlaşması’nın bir replikası daha önce bulunduğu yerden alınarak Türk salonuna taşındı. Kadeş Antlaşması, Hititliler ve Mısırlılar arasında imzalanan ve tarihteki en eski yazılı antlaşmadır. Replica Türkiye’nin BM amaç ve ideallerine ve küresel barış ve güvenliğe inancındaki kararlılığının bir göstergesi olarak 1970 yılında Birleşmiş Milletler sunuldu. Bu anıtsal tarihi parça şimdi anlaşmazlıkların barışçıl çözümü için Türkiye’nin uzun süredir taahhüdünün bir yansıması olarak, Türk Lounge duruyor. Aynı zamanda uluslararası barış ve güvenliği her zaman korumak için çaba gösteren Gübenlik Konseyi üyelerine de ilham oluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.