Bergen Camii ve Kültür Merkezi’nde Ramazan bayramı coşkusu

Bergen Camii ve Kültür Merkezi’nde Ramazan bayramı coşkusu

Diyanet işleri Bankanlığı’na bağlı Bergen Camii ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programında çocuklar bayram etti.

 

Pazar sabahı caminin bahçesinde zengin bir Türk kahvaltısı ile başlayan bayramlaşmaya New York Din Ateşesi Süleyman Duman ve Sağlık Ateşesi Dr. Adnan Çinal da aileleri ile katılanlar arasında yer aldı. 

 

Programın çocuklara ayrılan bölümünde yüz boyama, pamuk helva, sihirbaz gösterisi çocuklardan yoğun ilgi gördü. Bir yandan pamuk helva yiyip bir yandan dağıtılan hediyeleri alan çocuklar daha sonra tek tek sıraya girip gönüllülerden oluşan bir grup hanımın ellerini öperek bayram harçlığı ve Türk bayrağı desenli kurabiyeler topladı.

 

Bergen Camii ve Kültür Merkezi yönetim kurulu üyelerinden Korkmaz Öz, Ramazan ayı boyunca iftarlara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ve Türk toplumunu biraraya getirerek dostluk ve komşuluk bağlarını güçlendiren iftar daveti bayramlaşma gibi etkinliklerin nesiller arası iletişimi de etkisinin büyük olduğunu söyledi. “Özellikle çocukların sevebileceği bir bayramlaşma olsun istedik. Onlara büyüdüklerinde hatırlayabilecekleri güzel bayram anıları yaşatmak istiiyoruz. O yüzden kahvaltının menüsünden programın tüm diğer detaylarına kadar karar alırken çocukları göz önünde bulundurduk. Aldığımız memnuniyet dolu tepkiler bizi sevindirdi.” dedi.

 

 

Bergen Camii ve Kültür Merkezinde yapılan bayramlaşmaya farklı milletlerden iki yüzün üzerinde misafir katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.