Barış Adacıkları Enstitüsü ve TCC, tarihi Buffalo belediye binasında iftar programı düzenledi

Barış Adacıkları Enstitüsü ve TCC, tarihi Buffalo belediye binasında iftar programı düzenledi

New York eyaletinin Buffalo şehrinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi (TCC) ile Barış Adacıkları Enstitüsü (PI) Tarihi Buffalo belediye binasında iftar yemeği verdi. Buffalo belediye başkanı Byron Brown’in ev sahipliği yaptığı programa şehirde yaşayan din adamları, akademisyenler ve siyasetçiler katıldı.

15Programa katılan New York Eyalet Senatörü Timothy Kennedy TCC’den övgüyle bahsederek, “Toplumun değişik kesimleri arasındaki diyaloğu pekiştiren bu tür programları her zaman desteklediğini ve bu programa düzenledikleri için TCC ve PI çalışanlarını tebrik ettiğini.” söyledi.

Bir diğer konuk Confucius Enstitüsü başkanı Profesor Jiyuan Yu ise eşiyle birlikte katıldığı Türkiye gezisinden basetti. Yu, “Bir kaç hafta önce eşimle beraber Türk Kültür Merkezi ve Barış Adacıkları Enstitüsü tarafindan düzenlenen Türkiye gezisine katıldık. Bizim için gerçekten hayatımızı değiştiren, inanılmaz güzellikte ve kültürel açıdan çok zengin bir gezi oldu. Bir felsefe bilimcisi olarak özellikle Ege bölgesindeki tarihi mekanlara hayran kaldım. Bir çok ünlü filozof ve düşünürün bir zamanlar bu mekanlarda yaşamış olduğunu düşünmek ve benim o anda onların gezdiği yerlere ayak bastığımı hissetmek, gerçekten nefes kesiciydiydi.” diyerek gittiği Türkiye gezisinden izlenimlerini anlattı. Prof. Yu ayrıca: “Benim uzmanlık alanım Konfuçyus Felsefesi ve Batı Kültürü arasındaki diyaloğu incelemek. Türkiye’ye gittikten sonra aklıma yeni bir fikir geldi. Neden İslam kültürü ve Batı medeniyeti arasındaki diyaloğu da incelemiyor ve bunu Konfuçyus felsefesi ile olan diyalog ile karşılaştırmıyorum? diye sordum kendime. Bundan sonraki araştırmalarım bu istikamette olacak.” dedi.

Erie Bölgesi Yasama Kurulu Üyesi Barbara Miller Williams da programdan çok etkilendiğini belirterek: “İlk kez böyle bir programa katılıyorum. Gerçekten çok etkilendim ve kendi kendime daha önce niye katılmadım diye sordum. Masamda bulunan Türk misafirlere Ramazan, oruç, ve Türk kültürü hakkında bir sürü soru sordum Sağolsunlar her soruma sabırla cevap verdiler. Gerçekten çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda söz alan birçok misafir Buffola’daki Türk toplumundan övgüyle söz ederek, eğitime ve barışa yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.