Bağış: ABD’deki Türk toplumu birbirine destek olmalı

Bağış: ABD’deki Türk toplumu birbirine destek olmalı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD’deki Türk toplumunun birbirine destek olmak gibi bir sorumluluğu olduğu söyledi.


IMG 1112Egemen Bağış, Washington’da faaliyet gösteren Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) düzenlediği 33. Liderlik Konferansı açılış törenine katıldı. Kendisi de uzun yıllar ABD’de yaşayan Bağış, konferans salonundaki atmosferin kendisine 15 yaşındaki halini hatırlattığını söyledi. O yaşlarda Türk Amerikan toplumunda aktivitelerde yer almaya başladığını belirten Bağış, Türk Amerikan toplumun bir üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade etti.


Aralarında ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın da bulunduğu seçkin davetlilere seslenen Bağış, Türk toplumunun ABD’de enerjik ve güçlü bir topluma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Bağış, Türk toplumunun birbirine destek olmak gibi bir sorumluluğu da olduğunu belirtti.


Türkiye’deki reform sürecine de değinen Bağış, hala bazı sorunlar olmasına rağmen Türkiye’nin geçmişe göre çok daha iyi bir konumda olduğunu söyledi. AB Bakanlığı’nın bir anlamda ‘reform mutfağı’ vazifesi gördüğüne dikkat çeken Bağış, “Her pazartesi arkadaşlarımla farklı reform önerisi hazırlayarak bakanlar kuruluna sunuyoruz. Bunların bir kısmı kabul ediliyor. Bir kısmı sonradan değerlendirilmek üzere saklanıyor. Bir kısmı ise kabul edilmiyor.” şeklinde konuştu.


Konuşmasının son bölümünü Türkçe yapan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.