Aziz Francis ve Sultan Malik’in buluşması Cleveland’da

Aziz Francis ve Sultan Malik’in buluşması Cleveland’da

1219 yılında Aziz Francis of Asissi ve Selçuklu Sultanı El-Malik El-Kamil buluşmasının yer aldığı İngilizce kitap (In the Spirit of St. Francis and the Sultan: Catholics and Muslims Working Together for the Common Good) Cleveland’da kitap okuma kulübünün konusu oldu.


01bookclubCleveland’da yer alan St. Noel Kilisesi ve Cleveland Türk Amerikan Derneği (TASO) üyeleri sekiz haftalık kitap okuma programını geçtiğimiz pazar tamamladılar. Kitabın içeriği Aziz Francis of Asissi ve Selçuklu Sultanı El-Malik El-Kamil’in buluşmasının yer aldığı sekiz bölümden oluşan kitabın bazı konu başlıkları idi. Kitapta yer alan ve kulübün konusu olan bazı bölümler ise ortak dini semboller, uygulamalar, dualar ve sosyal adalete bakış açıları idi.


Düzenli olarak katılım gerektiren programda iki grup St. Noel Kilisesi’nde buluşup iki saat boyunca haftanın konusunu değerlendirdi ve ortak konularda fikir alışverişinde bulundu. Son hafta da bu program değerlendirilerek bir sonraki ortak programın konusu seçildi.  İlerleyen haftalarda iki grup okuduklarını gerçek hayata yansıtmak için vakıflarda gönüllü olrarak yer alacaklar.


01bookclub1Katılımcılardan Kathy Murphy programa katılımdan son derece memnun kaldığını beliritti. Murphy “Ümid ederim ki ilerki yıllarda bir çok insan kalıplaşmış düşüncelerinden çıkıp, diğer kültür ve dindeki insanlarla tanışıp ön yargılarını kırabilir” dedi. Köklü dostlukların temellerinin atıldığı son haftada katılımcılar grubu bozmama ve tekrar bir araya gelme teklifinde bulundul.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.