Azerbaycan’ın bağımsızlığının 21. yıl dönümü New York’ta kutlandı

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 21. yıl dönümü New York’ta kutlandı

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 21.yıl dönümü New York’ta görkemli bir şekilde kutlandı.
Azerbaycan Amerikan Cemiyeti Başkanı Tomris Azeri tarafından New York’un en yüksek binası Empire State’te düzenlenen kutlamaya çok sayıda davetli katıldı. New York eski milletvekillerinden Michael E. McMahon  gecede yaptığı konuşmada Amerikan Azerbaycan ilişkilerinin iyi bir seviyede olduğunu söyledi. Azerbaycan’ın çok güzel bir ülke olduğunu belirten McMahon “ Azerilerle birlikte olmak çok güzel bir duygu. Ben geçenlerde Azerbaycan daydım. Orayı çok begendim. Her iki ülkenin ilişkileri çok iyi, umarım bu her zaman devam eder.”şeklinde konuştu.

Azerbaycan Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Agşin Mehdiyev ise “Bugün Azerbaycan’ın bağımsızlığını bir defa daha kutluyoruz. Bunu organize eden dernek yetkililerine teşekkür ediyorum.”dedi.tomris

Azerbaycan Amerikan Cemiyeti Başkanı Tomris Azeri ise cemiyet olarak 55 yıldır hizmet ettiklerini ifade etti. Azerbaycan Amerika ilişkilerine çok önem verdiklerini ve bunların geliştirilemesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini belirten Başkan Tomris “Azerbaycan çok önemli bir ülke. Ülkemiz her geçen gün gelişiyor. Bizde yurt dışında yaşayan Azeriler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu gece bizi yanlız bırakmayan bütün davetlilere teşekkür ederim.”şeklinde teşekkür konuşması yaptı.

Geceye Türk ve Azeri toplumunun önde gelen isimleri katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.