Austin Türk-Amerikan toplumu bayramda Amerikalıları da unutmadı

Austin Türk-Amerikan toplumu bayramda Amerikalıları da unutmadı

Austin Türk-Amerikan toplumu, Ramazan’da olduğu gibi bayramda da yine yaşadıkları toplumun farklı kesimleri ile birarada olmayı ihmal etmedi. Austin Türk-Amerikan toplumu bayram programlarına yaşadıkları şehirin güvenliğinden sorumlu polis teşkilatını ekleyerek, ziyaret etti.

Austin Travis Bölgesi Şerif binasında gerçekleştiilen ziyaret programında Türk toplumunu yakından tanıyan Şerif yardımcısı Jerry Kovar ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen bayram ziyaretine Türk-Amerikan toplumunun yanı sıra Austin ve çevresinde görev yapan resmi personel ile aileleri katıldı.

Programda konuşan Jerry Kovar sözlerine Arapça “Eid mübarek” (Hayırlı Bayramlar) sözleri ile başladı. Bayramı birlikte geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten Kovar, “Bayramınız mübarek olsun. Bu sizlerle beşinci Ramazan buluşmamız. Yemeğimiz artık gelenekselleşti” dedi.

Eyalet üniversitesi ve Austin Community College’da ceza hukuku dersleri de veren Kovar şunları söyledi: “Hem üniversitedeki öğrencilerimize, hem de genç polislere diğer kültürleri tanıyın, onlara deger verin, güvenin, diyoruz.”

Diyalog Enstitüsü Austin Başkanı Dr. Güner Arslan, Ramazan ile ilgili bir sunum yaptı. Arslan, “Ramazan için 30 gün süren ‘Şükran Günü’ dersem biraz fikir verir. Bu ayda nimetin gerçek sahibini algılıyoruz, muhtaçların durumunu hissedebiliyoruz. Bayramda orucu tamamlamanın hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Akşam yemeği ikram edilen programda Türk mutfağından yemekler beğeni topladı. Yemek sonunda Dr. Güner Arslan tarafından Jerry Kovar’a kahve fincan takımı hediye edildi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.