Auburn Belediye Başkanı: Atlantik Enstitüsü’yle gurur duyuyoruz

Auburn Belediye Başkanı: Atlantik Enstitüsü’yle gurur duyuyoruz

Atlantik Enstitüsü tarafından düzenlenen 2014 Barış ve Diyalog Ödül Töreni, Atlanta’nın önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Cobb Galleria Centre’da gerçekleştirilen programa politikacılardan, iş adamlarına, sivil toplum liderlerinden, akademisyenlere kadar çok sayıda insan katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Auborn şehri belediye başkanı Linda Blechinger, “Barış ve daha güzel bir dünya için çalışan Atlantik Enstitüsü’nün faaliyetlerinden dolayı gurur duyuyorum.” dedi. Enstitü gönüllülerini dost olarak gördüklerini belediye başkanı, “İçinde bulundukları topluma katkı sağlayan bu insanlara güveniyoruz. Yaptıkları bütün işlerde sonuna kadar yanlarında olmaktan onur duyacağım.” diye konuştu. Blechinger, ‘enstitünün ilham kaynaklarından biri’ diye tanımladığı Fethullah Gülen içinse şunları söyledi: “Gülen’i Amerika’da yaşayan dostlarıma tanıtabilmek için şöyle bir yol buldum: Martin Luther King’in yorulma bilmez aktivizmini ve prensip savunuculuğunu, Maria Montessori’nin eğitim alanındaki öncülüğünü ve Gandhi’nin kötülüğe karşı aktif ama şiddet içermeyen direnişini alıp birleştirin, işte size Fethullah Gülen.”.

Atlantik Enstitüsü başkanı Turan Kılıç ise konuşmasında şunları söyledi: “Kurumumuz, yaşadığımız dünyayı herkes için yaşanabilir yapabilmek hedefine topluma hizmet anlayışını öne çıkarma, farklılıkları kabullenerek saygı göstermeyi diyalogla geliştirme ve potansiyel çatışmaları önleme adına da şefkat, anlayış ve saygı prensiplerini yaygınlaştırarak ulaşmayı prensip edinmiştir. Bu akşam burada, Atlanta toplumuna takdire şayan hizmetleri ve çok önemli katkıları olan hizmet ve sevgi kahramanlarını onore etmek için toplandık.”

Toplumun tüm kesimleri ile partizan bir anlayış gütmeden bütünleşerek, şehir halkına hizmet vermede gösterdiği başarısıyla 2014 yılı Topluma hizmet ödülünü alan Atlanta Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Reed, “Atlantic Enstitüsü’nün şehrimizdeki toplumun farklı kesimlerini biraraya getirme, tanıştırma ve eğitme yolundaki çalışmalarıyla Atlanta’nın huzuruna yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Toplumun farklı kesimlerini ekranlarda eşit olarak temsil etmedeki başarısı ve eğitim materyallerine yaptığı ciddi yatırımlarından dolayı 2014 Medya ve iletişim ödülünü Georgia Public Broadcasting adına Başkan ve CEO Teya Ryan aldı. Ryan yaptığı konuşmada geçtiğimiz sene katıldığı Türkiye gezisine gitmeye karar verdiğinde etrafındakilerin “Türkiye’ye gitmeye korkmuyor musunuz?” sorularına maruz kaldığını fakat ailece katıldıkları geziden hayranlıkla döndüklerini söyledi. İstanbul’daki ilk gününde sabah ezanı sesiyle uyandığını ve hayatında ilk defa duyduğu bu sesle büyülendiğini hayatında aktaran Ryan “Amerika’ya geri döndüğümde ezanı çok özlediğimi farkettim.” dedi.

Büyük bir katılımla gerçekleştirilen programda Barış ve Diyalog Ödülü’nü ise World Pilgrims grubunun program müdürü Jan Swanson aldı. Swanson’ın ödülünü takdim eden Aziza dergisi editörü ve Amerika’nın en başarılı 10 Müslüman kadından biri seçilen Tayyibah Taylor, Jan Swanson’ın bu ödülü fazlasıyla hakettiğini belirtirken “Özellikle 11 Eylül’den sonra bütün dinlerin mensuplarını bir araya getirerek yaptığı diyalog çalışmalarıyla bizlere tolerans ve diyaloğun da ötesinde ‘Bambaşka dünyaların insanlarıyla nasıl gerçek ve derin bir dostluk kurulur?’ sorusunun cevabını gösterdi.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.