Atlanta Bahar Festivali bir rekora imza attı

Atlanta Bahar Festivali bir rekora imza attı

Atlanta’da faaliyet gösteren Turkuaz Akademi, TAFS ve İstanbul Kültür Merkezi’nin Pazar günü ortaklaşa düzenlediği Nevruz festivali yaklaşık bin kişilik bir katılımla gerçekleşti.

IMG_0494Kırgısiztan, Kazakistan, Azerbeycan, Türkiye ve Ahıska’lı vatandaşların hazırladığı standların da bulundugu festivalde yiyecek standları, canlı müzik, Amerikalı öğrencilerin seslendirdiği Türkçe şarkılar, şiirler, çocuklar için oyunlar, güreş, masa tenisi, bilek güreşi müsabakaları da oldukça ilgi çekti.

Türk mutfağına ait çeşitli yiyeceklerin de bulunduğu standlardan elde edilen gelir Atlanta merkezli Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlandı.

Festivalde ayrıca şehre yeni taşınmış Kazak ve Kırgız bir çiftin nikahı kıyıldı. Büyüklerin öncülük etmesiyle yapılan isteme merasiminin ardından çiftin nikahı İmam Cavit Agu tarafınfan kıyıldı. Çift takı merasiminde toplanan bütün parayı Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışladı. Damat Emir İdrisi, Türk toplumutla tanıştıkları ve gödükleri ilgiden çok memnun olduğunu belirtti.

Yapılan güreş müsabakalarına özellikle kfestv8üçük çocukların mücadelesi izleyicelerden büyük ilgi gördü. Müziklerle renk katılan yağlı güreş müsabakaları oldukça çekişmeli geçti. Bilek güreşi ve masa tenisi turnuvalarında ise dereceye girenler ödül aldı.

Write a comment

1 Comment

  1. Irfan Yildirim April 4, 02:49

    Almanya dan Selamlar
    Amerika da Türklerin cok güzel faliyetleri var, ordaki Türkleri tebrik ederim.

    Saygi ve Selamlarla
    Irfan Yildirm

Only registered users can comment.