ATCOM Sektör Kurullu Ateşeliklerle daha yakından çalışacak

ATCOM Sektör Kurullu Ateşeliklerle daha yakından çalışacak


Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) yeni kurucu yönetimi Prof. Dr. İhsan Işık başkanlığında New York Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı ve New York Sağlık Ateşesi Dr. Adnan Çinal’ı Türkevinde ziyaret etti ve iş birliği konusunda görüş alış verişinde bulundu.
Ziyarette ATCOM Prof. Dr. İhsan Işık, ATCOM’un üyelerinin ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandığını ve sektör kurullarını oluşturduğunu dile getirdi. ATCOM’un KOSGEB’le anlaşması gereği, Türkiye’den Amerika’ya açılmak isteyen firmalara profesyonel destek vermek üzere uzmanlaşmayı ve teşkilatlanmayı seçtiğini bildirdi. ATCOM başlangıç olarak, Başkan Yardımcısı Ziya Erdemir öncülüğünde Teknoloji, Bilgi Sistemleri, Çevre, Enerji, Sağlık, Gıda, Çevre, İnşaat, Hukuk, Finansal Hizmetler, Savunma ve Eğitim sektörlerini kurduğunu dile getirdi.

Her sektörün başına alanında kendini ispatlamış başarılı ATCOM üyelerinin getirildiğini kaydeden ATCOM Başkanı Işık, “Türkiye’de muhatap olduğumuz, TOBB, İTO, MÜSİAD, KOSGEB, Ekonomi Bakanlığı ve Sanayi, Teknoloji ve Bilgi Bakanlığı gibi kurumlarla daha etkin çalışmak için bu yapılanmayı elzem gördük. Artık ATCOM içerisinde her alanın uzmanı bir sektör kurulu olacak. Bu sektörler kendi alanlarında özel programlar yapacaklar, stratejiler geliştirecekler ve Türkiye ile Amerika arasında kendi alanlarında köprü görevi yapacaklar. Devir uzmanlaşma zamanı. Artık genel programlarımızın yanında özel sektör programlarımız olacak. ATCOM bu konuda ilk testini Mayıs ayında Türkiye’den misafir edeceği sektörlerle verecek.

ATCOM artık başka bir faza geçiyor ve enerjik profesyonel sektör başkanlarıyla proje bazlı ve sonuç odaklı çalışmaya başlıyor. Günün sonunda bu politika ATCOM farkını ortaya çıkaracaktır. ATCOM şimdiye kadar iş yaparak var oldu, bundan sonra da kaliteli iş yaparak yükselecek. Türk Amerikan toplumu ve ana vatanımızın laftan ziyade somut işlere ihtiyacı var. Ayaklanan bir Türkiye var. Başa güreşmek isteyen bir Türkiye var. Biz Amerika’dan nasıl el verebiliriz? Ülkemizin önünü nasıl açabiliriz? ATCOM olarak en büyük kaygımız bu! Bu konuda ticaret ateseliğimizle ve konsolosluğumuzla yakın istişare içinde olmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. Bu konuda sizlerle ortak çalıştay düzenlemek istiyoruz. Ancak tecrübe ve bilgilerimizi paylaşarak verimli olabilir ve daha iyi hizmet ortaya koyarız.”

New York Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı da ATCOM’un çalışmalarını desteklediklerini, her zaman projelerinin yanında olmaya çalıştıklarını ve ortak çalışmaktan mutlu olacaklarını belirtti. Canlı ayrıca Amerika’ya artan ilginin kendileri için de iş yükünü artırdığını, daha verimli hizmet vermek için, üçüncü bir ticaret ateşesinin atandığını bildirdi ve Türk firmalarının yönlendirilmesi için kamu ve özel kurumlar arasında daha fazla paylaşımın ve iş birliğinin elzem olduğunu vurguladı. ATCOM’un ortak çalıştay teklifina sıcak bakan Canlı, bunu en kısa zamanda hayata geçirmek için iletişim içinde olalım mesajını verdi.

New York Sağlık Ateşesi (ve eski Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı) Dr. Adnan Çinal da, ATCOM’u yakından tanımaktan mutlu olduğunu, Türkiye ile Amerika arasında sağlık alanında büyük işbirliği fırsatları olduğunu ve bu konuda önemli girişimler de bulunduklarını dile getirdi. Çinal ayrıca, Türkiye ve Amerika arasında sağlık hizmetleri fiyatları arasında uçurumlar olduğunu, bunun da Türkiye’yi çok cazip hale getirdiğini, alt yapısı iyi çalışılmak kaydıyla, sağlığın en iyi yatırımlardan birisi olduğunu belirtti. Türkiye’de sağlık kampüslerinin ve şehirlerinin kurulma projesi olduğunu, bu alanda bölgede iddialı olduklarını vurguladıktan sonra, Amerikan pazarına Hindistan, Tayland gibi ülkelerden daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetleri sunabileceklerinden emin olduğunu kaydetti. ATCOM’un sağlık konusunda yapılanmasından mutlu olduğunu belirten Dr. Çinal, ATCOM’un sağlık ekibiyle tanışmaktan ve iş birliği yapmaktan memnun olacağını hatırlattı.

ATCOM yönetimini temsilen ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık,  ATCOM Kurucu ve YK Üyeleri Ramazan Küçük (İdari Başkan Yardımcısı), Ziya Erdemir (Sektör Kurulları), Üzeyir Şahin (ATCOM Türk Devlet ve İşadamları), İbrahim Yıldız (Sivil Toplum Kuruluşları), Levent Demirgil (Bölgesel Teşkilatlanma), Murat Güzel (Uluslararası İlişkiler), Şaban Özdemir (Üyelik ve Oryantasyon), Mustafa Tuncer (Basın ve Medya Sözcüsü), Hacı Köse (Amerikan Devlet ve İşadamları), Hasan Özkan (Operasyon ve Şubeler), Sektör Kurulları Başkanları Şevket Kayabaş (Enerji) ve Abdullah Karataş (Finansal Hizmetler) iştirak ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.