“Are there many turkeys in Turkey?”

“Are there many turkeys in Turkey?”

Syracuse Türk Kültür Merkezi, Türkiye’yi ve Türkiye’de çocuk olmayı anlatmak için Mott Road Elementary School, 2. Sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

 

Öğrencilere ve okul görevlilerine Türkiye’nin dünya üzerindeki yeri, Türkçe, Türk aile yapısı ve Türk yemekleri anlatıldı. Öğrencilerin sevinçle ve merakla karşıladıkları ziyaret, soru-cevap bölümüyle devam etti.

 

Öğrencilerin ilk sorusu “Are there many turkeys in Turkey?” (Türkiye’de çok hindi var mı?) oldu. Türkiyede’deki  çocukların yaşamları, okulları ve oyunları hakkında sorular soran öğrenciler, Türkiye hakkındaki sunuma yoğun ilgi gösterdi.

 

Türkiye’yi ve Türkiye’de düzenlenen uluslararası Türkçe olimpiyatlarını ilk defa duyan çocuklar, sunumu hazırlayan Elif ablalarına teşekkür ettiler.

 

Sunumun sonunda öğrencilere, aileri için TCC Syracuse’un özel olarak hazırlattığı, bir tarafında geleneksel halı deseninin diğer tarafında da geleneksel çini deseninin olduğu çantalar, Türkiye’yi anlatan broşürler ve Türkiye ile ilgili çeşitli hediyeler verildi.

 

Ziyarette öğrencilere ve öğretmenlere Türk kurabileyeleri, tatlıları ve börekleri ikram edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.