Amerikan Kongre üyesinin yemin töreninde Kur’an-ı Kerim okundu

Amerikan Kongre üyesinin yemin töreninde Kur’an-ı Kerim okundu

Amerikan Kongre Üyelerinden Yvette Clarke’ın kilisede yapılan yemin töreninde Kur’an-ı Kerim okundu.

Kongrede New York’u temsil eden Yvette Clarke, Brooklyn’ deki St Gabriel’s Episcopal Kilisesi’nde yapılan törende Kur’an-ı  Kerim okunması için imamın davet edilmesini bizzat istedi. Törene davetli olarak katılan Diyanet İşleri’nde görevli imamlardan Hüseyin Yılmaz Nahl Süresinin 90. ve 91. ayetlerini okudu.Türk Amerikan Dernekleri Federasyon (TADF) Başkan Yardımcıları Mustafa Turan ve Hicri Ataş törende hazır bulundu.

photo 3Kur’an okunduğu sırada katılımcıların sessiz bir şekilde dinlemeleri ise dikkat çekti. Okunan ayetlerde meal olarak  “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. Antlaşma yaptığınız zaman, Allah’a karşı verdiğiniz sözü yerine getirin. Allah’ı kendinize kefil kılarak pekiştirdikten sonra yeminlerinizi bozmayın. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı bilir.” diye buyuruluyor.

Türk toplumuna yakınlığı ile bilinen Clarke geçtiğimiz Ramazan ayında da Queens’teki bir Türk ailesinin iftarına katılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.