Amerikalı ünlü yazar Branning Türkevi’nde Türk çayını anlattı

Amerikalı ünlü yazar Branning Türkevi’nde Türk çayını anlattı

“Yes, I would Love another Glass of Tea (Bir Çay Daha Lütfen)” kitabının yazarı Katharine Branning New York’ta sevenleriyle biraraya geldi. Türkevi’nde gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan Özlem Özcan yazar Branning ve onun kitabı ‘Bir Çay Daha Lütfen’i tanıttı. Özcan, Türk insanı ve Türk kültürünün Türklerin dışındaki  insanların ele alıp anlatmasının önemine değindi. Özcan, “Hele hele Türk çayından yola çıkarak Türk kültürünün kitaplaştırılması harika bir şey.” dedi.      

Katharine Branning programa katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek Türk-İslam kültürü ve tarihi hakkında görüşlerini paylaştı. Branning, kendisinin Türkiye’ye karşı olan ilgi ve alakasının Fransa’da İslam sanatı eğitimi alırken başladığını belirterek, Osmanlı Mimarisinin dünyada eşi nadir görülen bir mimariye sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin jeopolitik konumunada değinen Branning, “Türkiye’nin önem ve değerini oraya gidince anladım.” dedi.

Amerikalı yazar Branning konuşmasında özellikle Türk çayının Türk toplumu  için önemine değindi. Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana günümüze kadar geçen süreçte Türk çayının tarihçesi hakkında bilgiler veren Branning, Türklerin çaya çok önem verdiğini ve bu yüzden çayın Türk kültürünün bir parçası haline geldiğini ifade etti. Türkiye’de çayın misafirperverliği ve  diyaloğu sembolize ettiğini belirten yazar, Türklerin çay kültürünün dünyaya daha fazla yayılması gerektiğini dile getirdi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen programda konuşma yapan TADF Başkanı Ali Çınar ise sosyal ve kültürel alanlarda Türkiye’yi tanıtan herkesi desteklediklerini belirterek yazar Branning’e teşekkür etti.

Programın sonunda Amerikalı ve Türk konuklar ile sohbet ederek ‘Bir Çay Daha Lütfen’ adlı kitabını imzalayan Branning, daha sonra Türk Amerikan Kadınlar Birliği tarafından kendisine verilen hediyeleri kabul etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.