Amerikalı Türklerden Washington’da bürokratlara iftar yemeği

Amerikalı Türklerden Washington’da bürokratlara iftar yemeği

ABD’de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), Rumi Forum ile Washington’da seçkin davetlilerin katıldığı bir iftar programı düzenledi. Aralarında Azerbaycan, Kırgısiztan, Kamerun ve Senagal’in de olduğu 8 ülkenin büyükelçisinin katılıdığı programa ABD’li milletvekilleri, Dışişleri Bakanlığı çalışanları, eski senatörler ve Türk toplum temsilcileri de hazır bulundu.

 

01Taruifİftar programı TAA’nın başkent Washington’daki merkez ofisinde gerçekleşti. TAA ve Rumi Forum’un tanıtım videolarıyla başlayan program ardından ana konuşmacı ve ABD Kongresi’nin ilk müslüman Kongre Üyesi Keith Ellison’un konuşmasıyla devam etti.

 

Ellison konuşmasına anlamlı iftar organizasyonunu düzenleyenlere teşekkür ederek başladı. İslam inancına göre kutlanan oruç geleneğinin hristiyan, musevi ve diğer toplumlarla da paylaşılması gerektiğini dile getiren Ellison, diğer toplumlarla ortak değerlerde bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

 

İftar programının son 10 günde gerçekleştiğini ifade eden Ellison “Bu çok özel. Çünkü 30 gün süren Ramazan ayının son 10 günündeki bir akşamda Kadir gecesi var.” dedi. Bu gecede ibadetlerin daha değerli olduğuna vurgu yapan Ellison “Ama hangi akşam olduğunu bilemiyoruz. Her günü değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

02Taruif

ABD Dışişleri Bakanlığı emekli yöneticilerinden Peter Kovach ise konuşmasında ABD’nin büyük amaçlara sahip ancak bazı problemleri olan bir ülke olduğunu söyledi. Kendisinin de çalıştığı dönemde iki kez oruç tuttuğunu belirten Kovach, toplumdaki problemlerin yanlış anlaşılmalar dolayısıyla olduğunu söyledi. Kovach da Kongre Üyesi Ellison gibi ortak değerlerde bir araya gelmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Programın sürprizi ABD’li ünlü komedyen Dan Nainan’ın kısa gösterisi oldu. Türkiye’yi ziyareti sırasında yaşadığı bazı komik hadiseleri anlatan Nainan misafirlere eğlenceli anlar yaşattı. İftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.