Amerikalı senatör ve işadamları Isparta’da

Amerikalı senatör ve işadamları Isparta’da

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Girişimci-Sanayici İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Isparta’ya giden Amerikalı senatör ve iş adamları, vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

    

Isparta’nın inanç turizmi açısından önemli bir şehir olduğunu dile getiren Oğuz, ”Hristiyanlık’ta ilk vaaz, Yalvaç’ta Pisidia Antiocheia kentinde verilmiştir ve Vatikan burayı hac merkezi ilan etmiştir. Burası Müslümanlar için çok önemli alimlerin yetiştirildiği bir yerdir. Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait çok önemli eserlerin bulunması ve o dönemde Isparta’da iki üniversitenin kurulmuş olması, Isparta’yı ön plana çıkarmaktadır” diye konuştu.


Vali Oğuz, senatör ve iş adamlarına Isparta hakkında bilgi verdi. Isparta’nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini karşıladığını, dolayısıyla Isparta’ya ‘dünyanın gül başkenti’ dediklerini ifade eden Oğuz, ayrıca Isparta’da yılda yaklaşık 600 bin ton elma ve 17 bin ton kiraz üretimi yapıldığını söyledi.

    


SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen ise ABD’li  senatör ve iş adamlarının Isparta’yı ziyaret etmelerindeki amacın, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirerek üniversiteler arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmek olduğunu kaydetti.

    

Konuşmaların ardından Vali Oğuz’a Florida eyalet bayrağı sunuldu.


Ziyarete, Florida Eyaleti senatörleri Anitere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rafael Calleja ve ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida Başkanı Max Steward katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.