Amerikalı öğrenciler Kula’ya hayran kaldı

Amerikalı öğrenciler Kula’ya hayran kaldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tennessee Eyalet Üniversitesi öğrencileri, Kula ilçesini ikinci kez ziyaret etti.   


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ve Tennessee Eyalet Üniversitesi ortaklığında düzenlenen eğitim ve kültür gezisine, Amerikalı 16 öğrenci katıldı. Konuk öğrenciler, ilk olarak TRT Belgesel kanalı için çekimleri devam eden Kula yaren ekibini ziyaret etti. Daha sonra ilçenin tarihi ve turistik mekanları gezildi. Yakında jeopark olarak tescillenecek bölgeye has volkanik yapılar, konukların ilgisini çekti.


Eyalet üniversitesi öğrencileri, daha sonra Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre’nin türbelerinin bulunduğu Emre köyüne gitti. Köydeki 1333 yılında yaptırılan caminin ilginç mimarisi incelendi. İnşa edildiği dönemde çok katlı yapılar olmamasına rağmen, cami iç duvarlarında çok katlı binalardaki yel değirmenleri gibi resimler bulunması dikkat çekti. Camiye hayran kalanöğrenciler, Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre’nin türbeleriyle ilgili Kula Belediyesi’nin rehberi Sait Bozer’den bilgi aldı.


Prof. Dr. İsmail Fidan yaptığı açıklamada, “Kula, tarihi yapıları, kültürel değerleri, doğal güzellikleri ile görülmeye değer bir yer. Başta Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve CBÜ Kula Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Salih Yavuzer ve Mete Kızılok’a gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da, konuk öğrencilere hediyeler verdi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.