Amerikalı gelin kayınvalidesinin kitabını yazdı

Amerikalı gelin kayınvalidesinin kitabını yazdı

Amerikalı yazar Judy Light Ayyıldız, kayınvalidesini yazdığı kitabın kahramanı yaptı. Ayyıldız, olayların kahramanı olarak kayınvalidesini konu ettiği ve Kurtuluş Savaşı esnasında yaşanan hikayeleri anlattığı ‘Kırk Diken’ isimli kitabını tanıttı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türk Amerikan Cemiyeti (ATC) ve Anadolu Travel ortaklığı ile New York’ta organize edilen programa katılan Ayyıldız, bir gün kayınvalidesinin kendisini aradığını ve ölümünün yaklaştığını söyleyerek yaşadıklarını kitaplaştırmasını istediğini anlattı. Yazar, bunun üzerine kocası hemen Vedii Ayyıldız’dan izin alarak İstanbul’a gittiğini aktardı.

1993 yılında İstanbul’a giden Amerikalı gelin, 92 yaşında yaşamını yitiren kayınvalidesini uzun süre araştırarak hayatını kitaplaştırdı. Kırklareli’nde yaşayan ve vefakar bir öğretmen olarak bilinen Adalet Ayyıldız’ın Balkan Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşına uzanan hayat mücadelesini kaleme alan Amerikalı yazar, “ Kitapta sadece kayınvalidemin hikayesini değil, ülkenin hikayesini anlattım. Çünkü o birçok zorluklarla mücadele etmiş ve olaylara şahit olmuştu.”dedi. Kitabı hazırlamak için yaklaşık olarak 7 yıl boyunca Türkiye’nin farklı yerlerini gezerek bilgi topladığını hatırlatan Ayyıldız, Türkiye’nin kalbinde her zaman farklı bir yeri olduğunu belirtti.

Eski kongre üyelerinden Michael McMahon, TADF Başkanı Ali Çınar, Türk Hars Birliği Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş, GS USA Yönetim Kurulu Üyelerinden Suat Günderen, FB USA Yönetim Kurulu Üyelerinden Cüneyt Gürkan, dernek temsilcileri ve birçok Amerikalı konuğun katıldığı program yaklaşık iki saat sürdü.

Programda Türkiye’de artan terör olayları sonucu verilen şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.