Amerika’daki Türk ve Azeri toplumu: “Hocalı unutulmasın!”

Amerika’daki Türk ve Azeri toplumu: “Hocalı unutulmasın!”

Şubat ayında Hocalı soykırımının 22. yıldönümünü anacak olan Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Pax Turcica platformu üzerinde başlatılan bir kampanya ile ABD’li siyasetçilere soykırım çağrısında bulunuyor.

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica platformu üzerinde başlatılan bir kampanya ile yerel ve federal düzeyde Amerikalı siyasetçilere mektuplar gönderen Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Hocalı soykırımını tanıyan ve kınayan tasarılar geçirme çağrısı yapıyor.

1991-94 yılları arasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı sırasında, 25-26 Şubat gecesinde Rusya’nın 366. Motorize Alayı’nın desteğiyle Hocalı’ya saldıran Ermeni silahlı birlikleri, kadın, yaşlı ve çocuk ayırtmaksızın yüzlerce Azeri Türkünü katletmişti.

Katliamın sorumluları cezalandırılmadığı gibi Dağlık Karabağ ve çevresindeki Azeri topraklarındaki işgale ilişkin önemli bir atılım da hala yapılmadı. Ermeni hükümeti katliamın sorumluluğunu üstlenmeyi reddediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.