Alpharetta’da Musevilik konuşuldu

Alpharetta’da Musevilik konuşuldu

Atlantik Enstitüsü’nün Alpharetta Presbyterian Kilisesi’nde düzenlediği ‘Dinleri Keşfetme’ programında Musevilik konuşuldu.

Türk mutfağından yemeklerin de ikram edildiği resepsiyonun ardından Atlantik Enstitüsü İnançlararası Diyalog Platformu Başkanı Kemal Korucu açılış konuşması yaptı. Konuk konuşmacı Ahavath Achim Sinagog’u Hahamı Laurence Rosenthal, Museviliğin tarihçesi ve kutsal kitap Tora hakkında bilgi verdi. Rosenthal konuşmasında  “Birçok şey gerçekte medyada bizlere gösterilen gibi değil. Mesela ben 1 yıl İsrail’de yaşadım. Medyada sürekli bombaların patladığı bir yer gibi görünsede 1 yıl boyunca ben hiç bomba olayı yaşamadım. Birçok dinden insan birarada yaşıyor. Tabiki hiç kötü olaylar olmuyor diyemem ama gerçek biraz daha farklı.” dedi. Dini ritüellerinden, kutsal kitaplarından ve meallerinden bahseden Laurence, bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyenlere kitaplar önerdi.

İstanbul Center Genel Müdürü Turan Kılıç “Dünya küçüldükçe insanlar birbirlerinden uzaklaşıyor bu yüzden Hıristiyan, Musevi, Hindu, Bahai ve diğer dinlerden topluluklara, kendi dinlerindeki zenginlikleri bizlere anlatmalarını istedik. Bu programlarla amacımız çeşitli inanışlardaki insanları biraraya getirerek birbirimizi daha iyi tanımak ve birbirimizi daha iyi anlayabilmemize yardımcı olmak.” diye konuştu.

Program, katılımcıların sorularının ardından, hediye takdimiyle sona erdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.