Albuquerque’de Türk festivaline büyük ilgi

Albuquerque’de Türk festivaline büyük ilgi

ABD’nin New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde Raindrop Türk Kültür Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Türk Festivali’ne 3 binden fazla kişi katıldı.

Albuquerque Belediye Başkanı Richard Berry, Belediye Meclis Baskani Reymundo Garduno, Belediye Meclis üyeleri Isaac Benton, Diana Gibson, Eyalet milletvekili Georgene Louis, Eyalet senatoru Jerry Ortiz y Pino ve Hazine eski Bakani James Lewis gibi toplum liderlerinin de katıldığı festivalde sunulan Türk döneri, şiş kebap, Türk baklavası, Türk kahvesi, gönüllülerin hazırlamış olduğu gözleme, börek, yaprak sarma gibi geleneksel Türk yemekleri Amerikalılar tarafından çok beğenildi.

Ayrıca festivalde Türkiye’den getirilen havlular, danteller, eşarplar, çiniler ve porselen gibi el sanatları ürünlerinden oluşan stand da büyük bir ilgi gördü.

Festivalde Amerikalı müzisyen Nakul Deshpande’nin saz ve kemençe resitali büyük beğeni topladı. Saz ve kemence çalmayı kendi gayretleriyle Amerika’da öğrenen Nakul Deshpande’nin hikayesi dinleyiciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Bununla beraber ebru sanatına da katılımcılardan büyük ilgi vardı. Gün boyu yemek ve ebru sanatı standlarında uzun kuyruklar oluştu.

Bu arada festival New Mexico’nun en çok okunan gazetesi Albuquerque Journal’a da konu oldu.  Gazete festivali sür manşetten duyururken içeride de iki sayfasını ayırdı. Haberde festival, Türk yemekleri ve Raindrop Türk Kültür Merkezi anlatıldı.

Belediye Başkanı Richard Berry, kültür merkezi ve festival yetkililerine festivalin gelecek sene Downtown’da belediye binasının da olduğu Civic Plaza’da yapılmasını teklif etti.

6 eyalette 17 şubesi bulunan Raindrop Türk Kültür Merkezi, New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde 5 senedir faaliyet gösteriyor. Türk ve Amerikan toplumuna yönelik düzenlediği sayısız faydalı program ve aktivitelerinden dolayı Raindrop Türk Kültür Merkezi kısa sürede eyalette en çok sevilen ve takip edilen kurumlardan biri haline geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.