Ahıskalılar Dayton’da ”kardeşlik” için bir araya geldi

Ahıskalılar Dayton’da ”kardeşlik” için bir araya geldi

Atlanta, Chicago, Louisville şehirlerinde yaşayan Ahıskalılar, dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için Dayton’da faaliyet gösteren Amerika-Ahıska Türk Derneği (AATS)’de biraraya geldi.

Programda konuşan AATS Başkanı Cumali Habibov, “Kendi değerlerimizi koruyabilmek için bir araya gelmek çok önemli” dedi.

Programa Türkiye’den katılan ‘Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği’ (TASİYAD) Başkanı Habibullah Mürsel ise etkinlikte bir konuşma yaptı. Mürsel, “Ahıskalı Türkler sürgün süresince aşırı şekilde insanlık dışı muameleye maruz kalmış ve gerçek manada haksızlığa uğratılmıştır. Bizler Ahıska Türklerinin akrabalık bağlarını güçlendirmek için buradayız” diye konuştu.

Programa ev sahipliği yapan AATS’den Mansur Mahmudov, Amerika’nın farklı eyaletlerinden gelen ikiyüze yakın Ahıskalının burada toplanmasının Ahıskalıların dostluk ve kardeşliğe önem verdiğine işaret ettiğini ifade etti. Mahmudov, “Kardeşlerimizin ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti” dedi.

Amerika genelinde yaşayan Ahıskalıların düzenli olarak bir araya gelmelerinin önemine değinen Mahmudov, bu bağlamda bir sonraki görüşmeleri için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı program akşam yemeğinin ardından sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.