Ahıska Türkleri Kültür Merkezi, kapılarını kan bağışı için açtı

Ahıska Türkleri Kültür Merkezi, kapılarını kan bağışı için açtı

Wheaton Ahıska Türkleri Kültür Merkezi  (ATCC), Life Blood Source Derneği ile geçtiğimiz haftasonu kan bağışı projelerini hayata geçirdi. Kırk sekiz kişinin katıldığı kampaya, bir gün sürdü.

01blooddrive2İnternet sitesi tarafından bilgilenen herkes kültür merkezinde kan vermek için sıradaydı. Altı kişilik bir ekip ile gelen LBS derneği de talepten memnun olduklarını dile getirdi. Onbir yıldır bu işi yapan dernek yöneticisi Suzanne Hammer,”İnsanların hayatını kurtaran bir isim var,işimi çok seviyorum.”dedi. İnsanları kan bağışlamaya davet eden Hammer, 500 ml kan bağışında bulunan bir insanın üç kişinin hayatını kurtarılabildiğine dikkat çekti.

Kan vermek isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Her iki ayda bir kan verilmeli, bu bir nevi araba yağı değiştirimi gibi yenileme oluyor. Kan vermek isteyen kişi mutlaka iyi uyumuş, o gün yemeğini yemiş olmalı aksi taktirde kan alımı sırasında bayılmalar gerçekleşebiliyor. Tansiyon değerleri normal olmadığı zaman kan alınamadığı için kan vermek isteyen bir kişi kahve içtikten sonra kan veremeyeceğini bilmeli.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.