Agawam’da Türk Kültür Merkezi (TCC), Batı Massachusetts şubesi

Agawam’da Türk Kültür Merkezi (TCC), Batı Massachusetts şubesi

Türk Kültür Merkezi, Batı Massachusetts şubesi Agawam’daki yeni yerinde 20 Şubat 2013 akşamında görkemli bir açılış ile faliyetlerine başladı.

 

İlk olarak 2008 yılında faaliyete geçen fakat 2011 yılında bölgede meydana gelen tornado ile kullanılamaz hale gelen merkez birkaç önce Agawam’daki yeni yerine taşındı.  Bölgedeki törene, Boston Başkonsolosu Sayın Burak Karartı, Eyalet Temsilcilerinden Donald F. Humson, Jr ve Angelo J. Puppolo, Jr, kültür merkezi koordinatörü Yılmaz Başak’ın da aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde Amerikalı, Türkiyeli ve Ahıska Türkü kökenli seçkin misafir katıldı.

Kurdele kesimini Sayın Başkonsolos Karartı, Temslici Humason Jr ve Genel Müdür Başak gerçekleştirdi. Başkonsolos Karartı, Türk Kültür Merkezi’nin etkinliklerini yakından takip edip desteklediğini ve eyaletin batısını unutmayıp geçtiğimiz hafta içinde 2 kere geldiğini dile getirdi.

 

Ardından eyalet temsilcilerinden Humason, Jr eyaletin batısındaki Türkiye kökenli insanları, Amerikalı dostları ile bir araya getiren bu merkezin kurdelesini kesmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Son olarak eyalet temsilcilerinden Puppolo, Jr kendisinin İtalyan-Amerikan olduğunu, toplumun çeşitliliğini artıran vatandaşlarımızın kendi tarih ve kültürlerini anımsayıp, paylaşabilecekleri böyle merkezlere desteğinin tam olduğunu yineledi. Türkiye’ye ilgi duyan bölgedeki tüm insanları bir araya getirme misyonununa sahip merkezin, yeni ofisinde Türkçe dersleri, yemek dersleri, kahve günleri, seminerler ve daha birçok kültürel etkinlikler planlandığı vurgulandı.

 

Geceye katılan ziyaretçileri memnun eden başka bir detay da birbirinden lezzetli Türkiye ve Ahıska mutfağından seçilmiş ikramlarlar oldu.

 

Merkezin adresi: 540 Meadow Street Ext., Suite 104, Agawam, MA

Telefon numarası: 413 301 77 20 

Merkez ile daha detaylı bilgiye www.tccmass.org adresinden de ulaşılabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.