ABD’nin ilk Ahıskalılar Kültür Merkezi açıldı

ABD’nin ilk Ahıskalılar Kültür Merkezi açıldı

Amerika’da Ahıska Türklerinin en çok yaşadığı şehir Dayton’da yaklaşık bir yıldır hizmet veren Ahıska Kültür Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılışla birlikte ‘2012 Ahıskalılar Buluşması’ etkinliğinin de düzenlendiği şehre ABD’nin çeşitli bölgelerinden ve Türkiye’den birçok ziyaretçi katıldı.

Program konuşma yapan Amerika Ahıska Türk Toplumu Başkanı Hasan İskandar, kültür merkezinin alınmasında ve tefrişatında maddi manevi desteklerini esirgemeyen Türk halkına teşekkür ettiklerini söyledi. Hasan İskandar’ın konuşmasından sonra Ahıskalıların ABD’ye mülteci olarak getirilmesini anlatan kısa bir gösterildi.

Programın onur konuklarından Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell ise Ahıskalıların Dayton ekonomisine ve sosyal yaşamına önemli katkılar yaptığını ifade etti.  Leitzell ayrıca Belediye Başkanı olarak ülkeye yeni gelen Ahıskalıların her türlü imkanlarının karşılanmasında elinden gelen tüm gayreti göstereceğini de sözlerine ekledi.
DSC 0294

Her yıl düzenli olarak tertip edilen Ahıskalılar Buluşması’na aralarında Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İş Birliği ve Yardımlaşma Derneği (TASİYAD) Başkanı Habibullah Mürsel’in de bulunduğu birçok önemli isim katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.