ABD’li akademisyen Ganguly: ‘Hakaret filmi çalışılmış bir projeydi’

ABD’li akademisyen Ganguly: ‘Hakaret filmi çalışılmış bir projeydi’

ABD’de faaliyet gösteren Barış Adası Enstitüsü (PII) İslam dünyasında protesto gösterileri ve şiddetli tepkilere neden olan tartışmalı film hakkında bir seminer düzenledi. ‘The New School in New York’ Öğretim Üyesi ve Uluslararası İletişim Uzmanı Lauhona Ganguly’nin konuşmacı olarak katıldığı programda Peygamber Efendimizi hakaret içeren filmin daha önce planlanmış bir proje olduğu ifade edildi.

Film hakkında, “Bu bir film değil. Çalışılmış utanç verici bir proje” ifadelerini kullanan Lauhona Ganguly, “Film gösterileri başladıktan birkaç gün sonra saldırı yapıldı. Bu bence tamamen daha önceden hazırlanmış bir saldırıydı.” dedi. ABD Konsolosluğuna yapılan saldırıda Amerikan elçiliğinde saldırıya uğrayan kişilerin bazı eylemciler tarafından hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Ganguly, insanların gösteri yapması ve bunun sonucunda bir kargaşa ortamı oluşmasının bazı terörist grupların planlarını uygulamaya koyması için fırsat oluşturduğunu söyledi.
Hakaret içerikli film hakkında bazı kesimler tarafından ifade özgürlüğü olarak gösterilmesi konusunda ise Ganguly, “Liberal demokrasilerde karşınızdakinin düşünceleri hakkında dilediğinizi söyleyebilirsiniz ancak kullandığınız ifadeler bir insan, bir birey olarak onu incitmemeli.” diye konuştu.

Tartışmalı film ilk ortaya çıktığında İslam dünyasında büyük infiale yol açmıştı. Film birçok İslam ülkesinde protesto edildi. Bir süre şiddetini arttıran protestolar Bingazi’deki ABD Konsolosluğuna saldırı yapılmasıyla sonuçlanmış ve bu saldırıda ABD büyükelçisiyle 3 büyükelçilik çalışanı hayatını kaybetmişti.

Film sebebiyle çıkan olayların bu denli şiddetini artırması bazı kesimlerde filmin komplo olabileceği şüphesini uyandırmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.