ABD’den Türk iş adamlarına yatırım daveti

ABD’den Türk iş adamlarına yatırım daveti

OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret eden Amerikalı işadamları, Türk üreticilerine yatırım çağrısında bulundu. Wisconsin Eyaleti’nden gelen heyet, özellikle işadamlarına sağladıkları vergi avantajları konusunda bilgi verdi.

ABD’nin Wisconsin eyaletinden gelen işadamı heyeti, Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Dernek merkezinde gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye veABD’deki tarım ve medikal sektörleri ele alındı. ABD’li işadamları ve Wisconsin Eyalet temsilcilerinden Howard Marklein, Joan Ballweg, Pat Stracota’nın da yer aldığı ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Aktif Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Tolga Bülent Erdoğan, heyetin, özellikle Türk üreticisini yatırımcı olarak ABD’de görmek istediğini belirtti.

Wisconsin Eyalet temsilcisi Howard Marklein, ürün ne olursa olsun üretim yapan tüm yatırımcılara vergi muafiyeti teşviği uyguladıklarını ifade etti. Görüşmenin diğer bir başlığını Türkiye ve ABD’deki tarım ve medikal sektörleri ile bu sektörlere bağlı makina ve ekipmanların üretimi konusu oluşturdu. Her iki ülkede sanayinin yaşadığı sorunların da ele alındığı görüşmede, teknik ve ara elaman sıkıntısı ortak payda oldu. ABD’li heyete ara eleman konusunda uyguladığımız çözüm yolları hakkında bilgi verildi.

”NİTELİKLİ ELEMANA İHTİYAÇ VAR”

ABD’li heyet ise nitelikli elaman yetiştirilmesinde sıkıntı yaşandığını, öğrencilerin aldığı eğitimin öğretmen ve öğretim görevlilerinin yanı sıra, öğrencilere edinecekleri mesleğin erbapları tarafından da eğitim verilerek, tecrübe aktarımı yapıldığına değindiler. Fabrikaların bünyelerinde oluşturdukları sürekli eğitim birimleriyle, günün ve çağın ihtiyaçlarına göre bilgi ve beceri ile donatılmış yeni elaman yetiştirdiklerini, bunun yanı sıra mevcut elamanların ise güncel bilgi ve metodlarla sürekli donatıldıklarını ifade ettiler.”

”TÜRKİYE’DE Kİ GELİŞİM AİLE BAĞLARININ KUVVETLİ OLMASINA BAĞLI”

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Tolga Bülent Erdoğan, ABD’lilerin Türkiye izlenimlerinden ise şöyle söz etti: “Heyette yer alan iş adamı Tom Ballweg, ‘Türkiye’deki gelişim fark edilir düzeyde hayata yansımış, uçaktan şehirlere baktığınızda bu hissediliyor’ dedi. Türkiye’deki aile bağlarının kuvvetli olması da heyetin diğer bir gözlemi. ABD’li heyet temsilcileri Türkiye’de ki gelişim ve başarıda aile bağlarının kuvvetli olmasının önemli bir unsur olduğu düşüncelerini paylaştılar.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.