23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı festivaline bu yıl 31 ülkeden çocuklar katılacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı festivaline bu yıl 31 ülkeden çocuklar katılacak

Seattle kentinde, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Ulusalararası Çocuk Dostluk Festivali, bu yıl 31 ülkeden çocukları ağırlayacak.


Türk Amerikan Kültür Derneği (TACAWA) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Kültür Vakfının katkılarıyla, 4. TACAWA Uluslararası Çocuk Dostluk Festivali, Washington eyaletinin Seattle kentinde 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak.


Festival bu yıl 31 ülkeden çocukları ağırlayarak, dünyaya barış ve sevgi mesajı verecek.


Festivalde, geleneksel kostümler içinde dans ederek ülkelerinin folklorunu sergileyecek olan misafir çocuklar, Washington Eyaleti Vali Yardımcısı Brad Owen’ı da ziyaret edecek. Çocuklar, Owen ile birlikte eyalet senatosunun genel kurulunu açacak.


Katılımcı ülkeler de festivalde açtıkları stantlarla ülkelerini tanıtacak ve bu stantları gezen çocuklar, festivalin “dünya vatandaşı pasaportu”nu almaya hak kazanacaklar.


Bunun yanında, festivalde tamamen çocuklar tarafından hazırlanan “Çocuk Forumunda Amerika”da da okullarda öğrencilerin birbirlerine fiziksel ve psikolojik şiddet uygulaması tartışılacak. Forumun sonunda çocuklar, konuyla ilgili çözüm önerilerini içeren sunumu kentin belediye meclis üyelerine sunacaklar.

        

“Kentin en büyük çocuk festivali”

        

Festivalin Genel Koordinatörü Serdar Soysal, AA’ya yaptığı açıklamada, geçen yıldan itibaren Washington eyaletinde 23 Nisan gününün “Uluslararası Çocuk Günü” olarak kutlandığını hatırlatarak, festivalin de kentin en büyük çocuk festivali unvanına sahip olduğunu kaydetti.


Festivale bu yıl 5 binin üzerinde katılımcının gelmesini beklediklerini belirten Soysal, katılımcı ülke sayısının Seattle Fahri Başkonsolosu Ufuk Gökçen’in katkılarıyla 31’e çıkarıldığını kaydetti.


TAVAWA Basın Sözcüsü Melike Yücel Koç da festivalle, farklı kültürlerden dünya çocuklarını bir araya getirerek, barış ve dostluk içinde kaynaştırıp birbirlerinin kültürlerini daha iyi anlamalarını amaçladıklarını belirterek, Seattle’ın profesyonel futbol takımları Seattle Seahawks ve Sounders’ın da festivale destek verdiğini kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.