VW’in dosyaları kayboldu Başbakanlık ‘önemsiz bilgi’ dedi

VW’in dosyaları kayboldu Başbakanlık ‘önemsiz bilgi’ dedi

Volkswagen’de bu sıkıntılı süreç devam ederken, Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı’na ait içinde VW ile ilgili bilgilerin bulunduğu dosyanın kaybolması  başka bir tartışma konusu oldu.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada dosyanın kaybolmasının can sıkıcı olduğu fakat içeriğinde gizli saklı bilgiler olmadığına yer verildi.

Öte yandan VW’deki skandala yeni detaylar eklenmeye başlandı. Şirketin ürettiği EA 189 motora sahip dizel araçlardan sonra şimdi de EA 288 dizel araçları, gaz emisyon testlerinde hile yapılmış olabileceği şüphesiyle mercek altına alındı.

Avrupa Birliği bünyesinde olduğu tahmin edilen 8,5 milyon aracın satışı durduruldu. EA 288 motora sahip araç motorlarının maniple edilip edilmediğinin incelendiğini açıklayan VW, maniple edilen araçların ise telafi edici bir onarımdan sonra yeniden satışa çıkarılacağını belirtti.

Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) Volkswagen’in maniple edilmiş araçların gönüllü olarak tamir edilmesi önerisini kabul etmeyerek, Almanya’da bulunan 2,8 milyon aracın VW tarafından zorunlu olarak geri çağrılmasına karar vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.