Verizon’daki grev tatlıya bağlandı

Verizon’daki grev tatlıya bağlandı

ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketi Verizon’da haftalardır devam eden grev sona erdi. Şirket ile işçileri temsil eden sendikalar arasında anlaşma sağlandığı belirtildi.

ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez, yaptığı yazılı açıklamada, Verizon yönetiminin yaklaşık 40 bin çalışanını temsil eden iki sendikanın temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin sonuçlandığını belirtti. Bakan Perez, işçilerin taleplerini karşılayan anlaşmanın her iki taraf arasında kabul edildiğini kaydetti.

Perez, geçen haftalarda tarafların uzlaşma sağlayamaması üzerine devreye girerek, görüşmelerin 17 Mayıs’ta yeniden başlamasına aracılık etmişti.

Verizon işçilerinin önümüzdeki hafta iş başı yapmaları bekleniyor.  Sendika üyeleri, Ağustos ayından beri Verizon ile kontratsız bir şekilde çalışıyordu. Verizon’da çalışan 36 bin işçi 13 Nisan’dan beri grev yaparak iş başı yapmıyorlardı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Çalışanlar, Meksika, Filipinler ve Dominik Cumhuriyeti’nde uzun süreli çalışmaktan şikayetçi olduklarını dile getirmişti.

Verizon Sözcüsü Raymond McConville, sendika ile anlaşılması halinde şirketin bu politikasında değişikliğe gideceğini açıklamıştı. Telekom devi bunun yanında çalışanların çalışma ücretlerini yüzde 7,5 oranda artırıp, işten atılmalarını zorlaştıracağı güvencesini vermişti.

Amerikan şirketi grevin başlaması ile bağlantılarına toplam 57 sabotaj düzenlendiğini dile getirmişti. Şirket son olarak 2011’de 45 bin kişinin 2 haftalık greve gitmesi nedeniyle zor zamanlar geçirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.