“Türkiye’de ekonomik reformlar durma noktasında”

“Türkiye’de ekonomik reformlar durma noktasında”

İngiliz Financial Times gazetesi, reformların ertelenmesi ya da yavaşlamasının ekonomiyi tüketime daha da bağımlı hale getirdiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler uluslararası basının da gündeminde. Hükümetin ekonomik reformlardan ziyade kendi güçünü artırmaya çalışması yayımlanan yazılarda ön plana çıkıyor.  İngiliz Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomik reformlardansa, gücü kendi elinde toplamaya odaklandığına dikkat çekti. Haberde Türkiye’nin iş piyasası, emeklilik, tavhil ve hisse senedi piyasalarında reform yapma sözü vermiş olduğu hatırlatıldıktan sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bunlar ve Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne yaklaştıracak diğer reformların destekçisi olduğu belirtti.

Verilen sözler tutulmadı
Financial Times, Mehmet Şimşek’in yıl başında yatırımcılara, ekonomik reformların en kısa sürede yapılacağını söylemiş olduğunu belirtti. Davutoğlu’nun Erdoğan tarafından görevden alındığını dikkat çeken gazete, Davutoğlu’yla birlikte ekonomik reformları destekleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de geleceklerinin belirsiz olduğunu yazdı.

Reformların yavaşlaması cari açığı artırır
Financial Times maliye bakanlığından teknokratların özel sohbetler sırasında ekonomik reformaların güç kaybediyor olmasından yakındıklarını belirtti. Gazeteye göre Türkiye’nin reformları ertelemesi ya da tamamen bir kenara itmesi ise Türkiye ekonomisini tüketime daha da bağımlı hale getirip, cari açığını yeniden yükseltip işsizliğin düşürülmesini zorlaştırabilir.

Photo by Marco Bellucci

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.