Düşürülen Malezya uçağının kara kutuları sağlam çıktı

Düşürülen Malezya uçağının kara kutuları sağlam çıktı

Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutuları sağlam çıktı. Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü uzmanların kara kutu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü, cihazların durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Kiev yönetimi ve Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler 298 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağının 17 Temmuz’da düşürülmesinde birbirini suçlamaya devam ediyor.

Kara kutuların kaydettiği seslerin incelenmesi birkaç gün içinde tamamlanacak. Uzmanların kayıtları başarılı bir şekilde cihazdan aldığı ve incelemelerin sürdüğü belirtiliyor. Kara kutulardan elde edilecek bilgiler uçağın vurulma anında yaşananlarla ilgili daha net bilgilerin elde edilmesine katkı sağlayacak.

Yolcu uçağının kara kutuları sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti yetkilileri tarafından Malezya’ya teslim edilmişti. Malezya da inceleme yapılması için cihazları İngiltere’de bulunan Farnborough laboratuarına verdi. İngiliz yetkililere göre 2 gün içinde sonuç alınabilir.
Hollandalı uzmanların öncülüğünde Rusya ve Ukrayna’dan temsilcilerin yer aldığı 24 kişilik heyet uçağın düştüğü alanda çalışma yapacak.

ARTI 30 DERECEDE ENKAZ VE CESETLER GÜNLERDİR DURUYOR

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boraday uçağın enkazı ve bulunamayan cesetlerin artı 30 derecede günlerdir açık alanda kaldığını söyledi. AGİT’in kendilerine enkaza yaklaşmamalarını istediğini kaydeden Boraday, “Biz üç gündür uzmanları bekliyoruz. Ancak gelmediler… Kiev’de kalmaya devam ediyorlar. Artı 30 derecede cesetleri daha fazla tutmak imkansız. Bu insani değil…” uyarısında bulundu.

Bölgede geniş bir alanda yapılan çalışmalarda toplanan cesetlerin önemli bir kısmı tren vagonlarına yüklenerek Ukrayna’nın kontrolünde bulunan Harkov’a oradan da kargo uçakları ile Amsterdam’a gönderildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.