Sberbank, Denizbank’tan vazgeçmedi

Sberbank, Denizbank’tan vazgeçmedi

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi sonrası ilişkilerin bozulması karşılıklı yatırımları da olumsuz etkiliyor. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Türkiye’deki yatırımı DenizBank’ı satacağı yönündeki iddialara bankadan cevap geldi. Denizbank ana hissedarı Sberbank, bankanın satışına yönelik bir planı olmadığını KAP’a yaptığı açıklama ile duyurdu.

Reuters önceki gün bankacılık kaynaklarına dayandırılan bir haberde Sberbank’ın Denizbank’ı satma olasılığını değerlendirdiğini iddia etmişti.

Hisseler gerilemişti

Sberbank CEO Yardımcısı Svetlana Sagaydak, Denizbank’ın Sberbank’ın en kârlı yabancı varlığı olduğunu ve bankayı satmaya yönelik bir planları bulunmadığını söyledi. Sagaydak, Denizbank’ı satmayı planlamadıklarını, bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Denizbank’ın hisseleri Sberbank’ın Denizbank’ı satacağı yönündeki iddiaları reddetmesinin ardından yüzde 12 gerileyerek aralık ayından bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Bankanın hisseleri dün sabah saatlerinde 2,07’den işlem gördü. Denizbank’ın sadece yüzde 0,15’i halka açık durumda.

Photo by Serge.By.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.