Rusya daha çok petrol sattı, daha az kazandı

Rusya daha çok petrol sattı, daha az kazandı

Ukrayna sorunu ile birlikte Rusya’daki ekonomik krizin ana sebeplerinden olan petrol varil fiyatlarının düşmesi ülke ekonomisine olumsuz yansıyor. Her ne kadar Rusya kriz öncesine göre daha fazla petrol ve petrol ürünü satsa da, bu durum petrol ihracatı gelirlerindeki düşüşe engel olamadı.

Rusya Federal Gümrük Servisi’nin verilerine göre 2015 Ocak-Eylül döneminde Rusya’nın petrol ihracatından elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre 1,74 kat azalarak 69,576 milyar dolar oldu. Bu dönem içerisinde Rusya geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,13 artışla 179,929 milyon ton petrol ihracatı gerçekleştirdi.

Ayrıca Rusya’nın petrol ürünleri ihracatında geçen yıla göre yüzde 6,39 artış gözlendi. Rusya bu dönemde yurt dışına 130,85 milyon ton petrol ürünü sattı. Yine bu dönemde 3,52 milyon ton benzin satan Rusya, bu satıştan 1,885 milyar dolar gelir elde etti.

Rusya’nın BDT ülkelerine petrol ihracatı yüzde 4,27 azalarak 17,074 milyon ton olurken, BDT dışındaki ülkelere ihracat yüzde 9,62 arttı ve 162,854 milyon tona çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.