Twitter, Elon Musk’ın satın alma teklifini oy birliği ile reddetti

Twitter, Elon Musk’ın satın alma teklifini oy birliği ile reddetti

Sosyal medya devi Twitter, Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk’ın satın alma teklifini geri çevirdi. Yüzde 9,2’lik hisse satın alan Musk, Twitter Yönetim Kurulu’nda da yer almayacak.

SINIRLI SÜRELİ HİSSEDAR HAKLARI PAYLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Twitter Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Musk’ın şirketi satın almasını engellemek amacıyla “zehir hapı” olarak adlandırılan sınırlı süreli hissedar hakları planının oy birliği ile kabul edildiği belirtildi. Daha önce Twitter’da yüzde 9,2’lik hisse satın alan Musk, Twitter’a hisse başına 54,2 dolar satın alma teklifinde bulunmuş, Twitter ise “teklifin dikkatlice inceleneceğini” duyurmuştu.

YÜZDE 15’TEN FAZLA HİSSE ALAN OLURSA PLAN DEVREYE GİRECEK

Ahval’in haberine göre sınırlı süreli hissedar hakları planı olan ‘zehir hapı’, potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarlara daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkını saklı tutuyor. Buna göre, Musk’ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15’inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği kaydediliyor.

BU PLAN ALIMI DAHA PAHALI HALE GETİRECEK

Twitter Yönetim Kurulu’nun aldığı bu önlemin Musk’ın satın alma girişimini durduramayacağı ancak alımı daha pahalı hale getirebileceği veya Musk’ı müzakere masasına oturmaya zorlayabileceği ifade ediliyor.

MUSK TWİTTER’İN MEVCUT HALİYLE GELİŞMEYECEĞİNİ SAVUNUYOR

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a yazdığı mektupta Twitter’dan hisse aldığından beri şirketin mevcut haliyle gelişmeyeceğini anladığını, Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerektiğini ifade etmişti. Twitter’ı aktif şekilde kullanan Musk’ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Musk’ın güncel mal varlığının 260 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.