Obama yönetimi, Verizon’daki grevin sona ermesi için devrede

Obama yönetimi, Verizon’daki grevin sona ermesi için devrede

Obama yönetimi, Amerikanın telekom devi Verizon ile işçi sendikası arasında devam eden grev anlaşmazlığını sona erdirmek için devreye girdi.

Yaklaşık bir aydır devam eden grev nedeniyle, Verizon ile çalışanlar arasında herhangi bir mutabakata ulaşılamadı.

ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez, Verizon CEO’su Lowell McAdam, Communications Workers of America (Sendika) Başkanı Chris Shelton ve International Brotherhood of Electrical Workers (Sendika) Başkanı Lonnie Stephenson ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, sendika yetkililerinin, Verizon ile anlaşmak için masaya döneceklerini söyledi.

Sendikalar, Ağustos ayından beri Verizon ile kontratsız bir şekilde çalışıyordu. Verizon’da çalışan 36 bin işçi 13 Nisan’dan beri grev yapıyor.

Çalışanlar, Meksika, Filipinler ve Dominik Cumhuriyeti’nde uzun süreli çalışmaktan şikayetçi. Verizon Sözcüsü Raymond McConville, sendika ile anlaşılması halinde şirketin bu politikasında değişikliğe gideceğini söyledi. Telekom devi bunun yanında çalışanların çalışma ücretlerini yüzde 7,5 oranda artırıp, işten atılmalarını zorlaştıracağını belirtti.

Amerikan şirketi grevin başlaması ile bağlantılarına toplam 57 sabotaj düzenlendiğini hatırlattı. Grev sonrası bu sabotajlarda yaşanan artışa dikkat çekildi. Şirket son olarak 2011’de 45 bin kişinin 2 haftalık greve gitmesi nedeniyle zor zamanlar geçirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.